WK Darts 2023 live te zien op Viaplay en Viaplay Xtra
donderdag 1 december 2022

WK Darts 2023 live te zien op Viaplay en Viaplay Xtra

Donderdag 15 december begint het WK Darts 2023 in Londen. Alle sessies van het belangrijkste Dart-toernooi van het jaar zijn live te volgen op Viaplay en Viaplay Xtra.

Anne-Marie Fokkens, Koert Westerman en Bart Nolles verzorgen samen met een keurkorps aan analisten en commentatoren de studio-uitzendingen vanuit de Viaplay-studio in Hilversum. Arjan van der Giessen is als verslaggever aanwezig in Alexandra Palace en volgt daar onder meer de verrichtingen van de twaalf Nederlanders die zich hebben gekwalificeerd.

Van 15 tot en met 23 december staan de eerste twee ronden op het programma. Tijdens de openingsdag is Jermaine Wattimena de eerste landgenoot die het podium betreedt. Wattimena neemt het in de eerste ronde op tegen de Ier Nathan Rafferty, de nummer 87 van de wereldranglijst. Op woensdag 22 december kleurt de zaal in Ally Pally groen als Michael van Gerwen in actie komt. De drievoudig wereldkampioen moet in zijn eerste wedstrijd afrekenen met de winnaar van de partij Niels Zonneveld – Lewy Williams. ‘Mighty Mike’ van Gerwen is de afgelopen weken in bloedvorm en heeft maar één doel: winnen en het heroveren van de nummer één positie op de wereldranglijst.

Met twaalf landgenoten die aan de oche verschijnen tijdens het WK Darts 2023 is Nederland, na Engeland, de belangrijkste hofleverancier van spelers. Uiteraard bevinden zich op de lijst naast Michael van Gerwen ook publiekslievelingen zoals Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort. Gedurende 28 sessies maken 98 spelers uit wie er met de beker en de hoofdprijs van ruim € 575.000 naar huis gaat.

Bron: Viaplay/BM
Foto: Viaplay

Bericht delen