dinsdag 16 januari 2018

William Valkenburg verlaat Wereldomroep

Hoofdredacteur William Valkenburg van de Wereldomroep vertrekt. Directeur Robert Zaal zei dat in De Ochtend op NPO Radio 1. Hij wilde niet zeggen waarom Valkenburg vertrekt. “Hij was een inspirerende en gewaardeerde collega”, zei Zaal.

Valkenburg was sinds januari 2013 actief voor de Wereldomroep. Daarvoor was hij onder meer directeur internetcoördinatie bij de NPO en hoofd nieuwe media bij de VARA.

Het gaat niet goed met de Wereldomroep. De organisatie moet flink bezuinigen. Er zijn geen radio-uitzendingen meer; informatie wordt alleen nog verspreid via internet.

De Wereldomroep kreeg elk jaar van de overheid 46 miljoen euro, maar dat is nu nog 14 miljoen. De omroep mag volgens de Mediawet sinds vorig jaar zelf op zoek naar andere inkomsten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken eist dat de omroep in 2017 zelf een kwart aan inkomsten binnenhaalt en volgens Zaal gaat dat lukken.

In De Telegraaf uitten medewerkers van de Wereldomroep het afgelopen weekend veel kritiek. Het zou een chaos zijn in het bedrijf. Volgens directeur Zaal klopt het verhaal in De Telegraaf niet. “Het is onvolledig en sommige bronnen werken al vijf jaar niet meer bij ons”, zei hij in De Ochtend.

Bron: NOS

Bericht delen