VPRO komt met merkcampagne Breinvoer
maandag 15 mei 2023

VPRO komt met merkcampagne Breinvoer

Om het VPRO gedachtegoed over te brengen aan een jongere en meer diverse generatie, start de omroep een nieuwe merkcampagne. Doelgroep is de generatie die nog wel is opgegroeid met televisie en radio, maar steeds meer primair online kijkt en luistert.

Na een aanscherping van de positionering, nam de VPRO het creatief bureau HERC in de hand om de campagne te ontwikkelen. Het thema van de campagne is Breinvoer, wat staat voor alles wat de VPRO maakt.

De programma’s van de VPRO zijn misschien wel relevanter dan ooit. Van diepgravende journalistiek, inspirerende documentaires, bijzondere kinderprogramma’s tot serieus grappige late-night shows. De makers van de VPRO brengen een breed scala aan programma’s voor elk type scherm. Originele verhalen gemaakt om door een gefragmenteerd en gepolariseerd medialandschap heen te breken, een ander perspectief te geven, een nieuw inzicht of soms gewoon de slappe lach.

Een doel dat kan worden samengevat in één woord: Breinvoer. Dat is wat de VPRO maakt. HERC ontwikkelde een campagne waar de VPRO verbinding met alle soorten kijkers en luisteraars kan maken. Centraal staat het werk van de Britse kunstenaar Mrs Luvaluva. Haar unieke mix van CGI animatie, 3D printing, schilderen en boetseerwerk is een moderne interpretatie van de tijdloze visuele wereld van de VPRO.

Naast deze eerste campagne werken de VPRO en HERC aan nieuwe manieren voor de organisatie om te communiceren rond programma’s, partnerschappen en initiatieven voor de komende jaren.

Diederik Hoekstra, hoofd publiek en marketing VPRO: “Met deze campagne stellen we ons voor aan het toekomstige publiek. We willen tegenwicht bieden aan middelmaat in een sombere wereld. Daarom hebben nadrukkelijk voor een uitbundige en kleurrijke vormgeving gekozen waar de creativiteit vanaf spat.”

Sarah Sylbing, hoofdredacteur VPRO: “Wat de VPRO kenmerkt, is dat we de grenzen opzoeken: we gaan graag naar het buitenland maar zoeken ook naar onbekende verhalen, nieuwe vertelvormen en onorthodoxe denkrichtingen. De campagne weet die typische VPRO-sfeer perfect te vangen.”

Bron: HERC/BM

Bericht delen