dinsdag 16 januari 2018

VPRO komt met De fractie

Vanaf 12 januari 2015 is bij de VPRO De fractie te zien. Een dramaproductie naar een idee van Femke Halsema en Gijs van de Westelaken. Halsema is ook als co-producent nauw betrokken bij de totstandkoming van de serie, waarin fictie en actualiteit elkaar omhelzen.

‘Het gaat om innovatief politiek drama dat zich afspeelt middenin de realiteit’, zo meldt de VPRO. Hoewel in de serie de fractie en haar Kamerleden evenals de partij hierachter fictief zijn, maken ze deel uit van de politieke werkelijkheid. Het kabinet is het huidige kabinet en de overige politici en partijen zijn wie ze zijn en heten zoals ze heten. Dankzij een unieke productionele aanpak wordt de politieke actualiteit in de weken dat de serie wordt uitgezonden geïntegreerd in de afleveringen zelf.

Met fictie als handvat, is De fractie op deze manier een echo van wat we in grote lijnen gewend zijn te zien in het NOS Journaal, actualiteitenrubrieken en praatprogramma’s.
De fractie wordt geschreven door een team van journalisten die zich ook al geruime tijd op het vlak van fictie begeven, en schrijvers met een journalistieke blik en/of politieke achtergrond. De fractie is een productie Column Film in coproductie met de VPRO.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen