dinsdag 16 januari 2018

The Voice of Holland van start met The Clash

Vrijdag 14 november gaan de liveshows van start in het RTL 4-programma The Voice of Holland. De uitzendingen zijn op een aantal punten anders dan in de voorgaande edities. RTL Nederland meldt de diverse veranderingen in de liveshows.

The Clashes worden geïntroduceerd. In de eerste twee liveshows zetten de coaches telkens twee van hun protégées tegenover elkaar. Zij mogen elk zelf twee songs uitkiezen die zij om-en-om ten gehore brengen in zeer korte uitvoeringen. Na de in totaal vier tracks kan het publiek samen met de betreffende coach beslissen wie van de twee talenten doorgaat. Extra veel liedjes dus.

Jamai Loman neemt voor het eerst als presentator plaats in de RedRoom, om met de kandidaten terug te blikken op hun optreden of juist via social media contact te leggen met de kijker in het land.

Voor het eerst kan men tijdens de liveshows een aantal malen gratis stemmen op een kandidaat via de gratis RedRoom-app. Bovendien krijgt men nog de track van het liedje gratis toe. Stemmen via sms en telefoon kan ook, onbeperkt en onder de gebruikelijke voorwaarden.

The Story Of My Life is een idee van Pharrell Williams, coach in de Amerikaanse editie van The Voice. In de halve finale op vrijdag 12 december laten vier van de acht halvefinalisten hun singles horen voor de finaleweek. Deze worden speciaal met behulp van grote artiesten voor hen gecomponeerd en geproduceerd en zijn hen hierdoor op het lijf geschreven.

Worstelt iemand met een bepaalde ervaring of staat zijn of haar leven volledig in het teken van muziek, het gezin of een hobby, dan komt dit hoogstwaarschijnlijk zeer prominent in deze single terug. De coaches zijn verantwoordelijk voor de totstandkoming van de singles van hun halvefinalisten. Alle acht de singles worden na de halve finale uitgebracht maar alleen de vier singles van de finalisten worden in de finaleweek gepromoot.

De liveshows worden in de studio weer gepresenteerd door Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Talpa produceert The Voice of Holland.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen