Tv-regisseur en producent Ellen Jens overleden
zaterdag 18 november 2023

Tv-regisseur en producent Ellen Jens overleden

Ellen Jens is vrijdag op 83-jarige leeftijd overleden. De tv-maker was vooral bekend van haar werk voor de VPRO, waar ze veel samenwerkte met haar man Wim T. Schippers. Jens maakte onder andere Jiskefet en De Fred Haché Show.

Jens begon haar carrière bij de VPRO in 1964, aanvankelijk als regie- en productieassistent. In 1972 begon haar samenwerking met Wim T. Schippers. Ze maakten met Gied Jaspars en Wim van der Linden spraakmakende tv-shows als De Fred Haché Show, Van Oekel’s Discohoek, Het is weer zo laat! (over nachtclubeigenaar Waldo van Dungen), De lachende scheerkwast en Op zoek naar Yolanda.

Later regisseerde Jens Hier is… Adriaan van Dis. Met Van Dis had Jens jarenlang een relatie naast haar huwelijk met Schippers. Jens regisseerde ook VPRO Boeken en het kunstprogramma De Plantage, gepresenteerd door Hanneke Groenteman.

Ook deed ze de regie en productie van het bekende satirische programma Jiskefet van Kees Prins, Michiel Romeyn en Herman Koch. In een reactie laat de voormalig werkgever VPRO weten dat het met Jens “een unieke regisseur en een geliefde collega” verliest. De uitvaart van Jens vindt vrijdag 24 november plaats in Amsterdam.

Bron: NOS/BM

Bericht delen