Teledoc Genderpoli op 16 november te zien
woensdag 1 november 2023

Teledoc Genderpoli op 16 november te zien

Wat doe je als behandelaar met een dertienjarige die van geslacht wil veranderen? Filmmaker en oud-medewerker Ingrid Kamerling maakte een kwetsbaar portret van een poli onder vuur. Het is voor het eerst dat een genderpoli zich volledig openstelt voor de buitenwereld en de behandelaars hun morele dilemma’s en twijfels delen.

De Teledoc Genderpoli is donderdag 16 november om 22.35 uur te zien bij de VPRO op NPO 2. Het is een productie van Tangerine Tree.

De genderpoli in Zaandam begeleidt jongeren die worstelen met hun genderidentiteit. Het advies van de genderpoli geldt als opmaat voor een verandering van het geslacht in het paspoort, of een ingrijpende medische behandeling. We komen in aanraking met behandelaren en alle dilemma’s waar ze voor staan.

Hoe adviseer je bij onomkeerbare keuzes die de rest van het leven kunnen tekenen, terwijl de polikliniek worstelt met financiering en de wachtlijst groeit? Hoe ga je om met een laagbegaafde puber die van geslacht wil veranderen? Wat te doen met gevoelens van twijfel? En is er binnen het team ook ruimte voor een conservatief geluid?

De Teledoc Genderpoli is gemaakt in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds.

Bron: The Publicity Company/BM

Bericht delen