Talpa haalt Massa is Kassa van tv bij veroordeling Peter Gillis
zaterdag 26 augustus 2023

Talpa haalt Massa is Kassa van tv bij veroordeling Peter Gillis

Talpa haalt het programma Familie Gillis: Massa is Kassa direct van televisie op het moment dat Peter Gillis wordt veroordeeld. Dat heeft een woordvoerder van het mediabedrijf laten weten.

Het SBS6-programma staat niet in de najaarsprogrammering die vrijdag naar buiten werd gebracht, maar Talpa maakte vrijdagavond bekend dat het programma voorlopig gewoon wordt uitgezonden.

‘Nu de rechtszaak, die oorspronkelijk op 29 augustus zou aanvangen, is uitgesteld, gaan we het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa dat nu in productie is nog dit jaar uitzenden op SBS6′, luidt de reactie.

Als Gillis ‘voor of tijdens het uitzenden van de serie’ wordt veroordeeld, dan wordt het programma meteen gestopt. Verder meldt Talpa ‘in deze zaak altijd van mening te zijn geweest dat iemand pas schuldig is, als een rechter daarover heeft geoordeeld’.

Er loopt tegen Gillis nog altijd een mishandelingszaak. Hij zou zijn ex Nicol Kremers onder meer in haar rug en neus hebben gebeten. Die zaak zou eigenlijk dinsdag voorkomen, maar is verschoven naar een nog onbekende datum.

Daarnaast loopt er een groot onderzoek van de Belastingdienst en FIOD wegens belastingfraude. Ook heeft de rechter de horecavoorzieningen van drie van zijn vakantieparken gesloten. Er is het vermoeden dat daar crimineel geld wordt witgewassen.

Gillis is sinds de zomer van 2020 te zien bij SBS6. Gemiddeld kijken er 650.000 mensen naar Massa is Kassa.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen