Article header image

RTL: pesters komen niet herkenbaar in beeld

De directie van het Einstein Lyceum in Hoogvliet is boos op de makers van het RTL 5-programma Project P. Die zouden inbreuk maken op de rechten en privacy van de school en leerlingen. RTL 5 zet Johnny de Mol en Dennis Weening in om het pesten aan te pakken.

De zender zag zich genoodzaakt een persbericht uit te brengen om te reageren op de ontstane commotie.

‘Uniek aan Project P: Stop Het Pesten is dat het probleem letterlijk in beeld wordt gebracht. Deze beelden vormen een onomstotelijk bewijs van wat er aan de hand is.

Johnny en Dennis gaan het gesprek aan met de scholen in kwestie en willen weten hoe zij omgaan met pesten. Is er bijvoorbeeld een pestprotocol en werkt dat goed? Daarna volgt een gesprek met de schooldirecteur waarin de beelden worden getoond. Weten zij dat dit speelt en wat gaan ze hieraan doen? Tot slot volgt een confrontatie met de hele klas. Want het pesten is meestal een groepsproces. Iedereen in de klas moet zich ervan bewust zijn dat er wordt gepest.

In het programma wordt op een integere manier omgegaan met de verborgen camerabeelden. Pesters komen nooit herkenbaar in beeld. Het programma laat zien waar het gepeste kind mee te maken heeft zonder iemand aan de schandpaal te willen nagelen.’

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen