RTL maakt Alles is Muziek korter
vrijdag 21 april 2023

RTL maakt Alles is Muziek korter

Het programma Alles is Muziek met presentatrice Marieke Elsinga wordt ingekort. Dat heeft RTL bevestigd na berichtgeving van RTL Boulevard.

‘Naar aanleiding van reacties van kijkers dat ze het programma iets te lang vinden, hebben we vanaf zaterdag 22 april Alles is Muziek in de lengte iets aangepast’, laat RTL weten.

Daarnaast maakte RTL ook bekend dat een onderdeel uit het programma is geschrapt. Het gaat om de komische act Yumbo Dump uit Japan. Het duo, dat onder meer heeft meegedaan aan America’s Got Talent, bootst geluiden na met hun lichaam. Van verschillende kanten klonk kritiek op het onderdeel omdat het stereotyperend zou zijn. ‘Vorige week was de laatste week dat zij in het programma te zien waren’, stelt RTL.

Alles is Muziek is het eerste amusementsprogramma van presentatrice Marieke Elsinga. In de muzikale spelshow strijden twee teams, onder leiding van captains Holly Mae Brood en Jeroen van Koningsbrugge, om alledaagse voorwerpen waarmee ze in de finale een bekend popliedje moeten naspelen.

Het programma heeft ook te maken met teleurstellende kijkcijfers. Vorige week keken er 269.000 mensen naar het programma op RTL 4 op de zaterdagavond, een week daarvoor waren dat er nog 569.000. Alles is Muziek wordt geproduceerd door Blue Circle en Marnix Kaart is de regisseur. Hidde Pel was als Head of Development bij Fremantle nauw betrokken bij de ontwikkeling van het format. Lees hier het gesprek dat BM met hem had.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen