Alles is Muziek vanaf 8 april bij RTL 4
zaterdag 1 april 2023

Alles is Muziek vanaf 8 april bij RTL 4

Stel je eens voor: een hitnummer componeren met huishoudelijke artikelen, doe-het-zelf gereedschap en zelfs etenswaren. Onmogelijk? Niet voor de teams van BN’ers die de uitdaging aangaan in de nieuwe muzikale spelshow Alles is Muziek, vanaf 8 april wekelijks om 21.45 uur te zien bij RTL 4.

Onder leiding van presentatrice en muziekfanaat Marieke Elsinga, nemen twee teams van BN’ers het tegen elkaar op in verschillende spelrondes om zoveel mogelijk spullen te verzamelen. Waarom? Om ze te gebruiken als instrumenten in een zinderende finale, waarbij ze zonder instrumenten een hitsong moeten uitvoeren voor een zaal vol publiek.

Jeroen van Koningsbrugge en Holly Mae Brood fungeren als teamcaptains, terwijl Douwe Bob, Ruben van der Meer en andere bekende gasten hen wekelijks vergezellen. Maar om te winnen hebben de BN’ers niet alleen muzikale kennis nodig; ook een goede dosis tactiek is vereist om zoveel mogelijk bruikbare spullen te verzamelen. De teams repeteren vervolgens met de verzamelde ‘instrumenten’ het muzieknummer dat ze aan het begin van de aflevering hebben gekregen, om dit uiteindelijk ten overstaan van een uitzinnig publiek uit te voeren.

Wie blijkt het meest creatief te zijn? Zal Tabitha op tijd zijn met het alarm van haar brandmelder en weet Klaas van der Eerden geluid uit zijn gieter te krijgen? Wie weet het publiek te veroveren en wint de aflevering? Kijk hoe deze bekende gasten met hun creatieve en verrassende performances de show stelen!

Presentatrice Marieke Elsinga is laaiend enthousiast over het programma: “Ik heb zoveel plezier gehad tijdens het presenteren van dit programma! Het is verbazingwekkend hoeveel muziek je kunt halen uit dagelijkse voorwerpen zoals skilatten of ballonnen. Voor mij voelt het als een speeltuin: popmuziek, mijn eerste grote spelshow én twee muzikale teamcaptains waar ik hard om kan lachen. Ik kon me geen betere terugkomst van mijn zwangerschapsverlof voorstellen!”

Alles is Muziek wordt geproduceerd door Blue Circle en Marnix Kaart is de regisseur. Hidde Pel was als Head of Development bij Fremantle nauw betrokken bij de ontwikkeling van het format. BM sprak met hem.

Wat zijn de specifieke bijzonderheden over het format?
Hidde Pel: “Dit programma bewijst dat overal muziek in zit. Het is een zeer positief en meespeelbaar programma. De rode draad van het programma is ‘raad het geluid’, aangevuld met meespeelbare en grappige muzikale spellen. Iedere aflevering werkt toe naar de geweldig optreden ten overstaande van het aanwezige publiek. De optredens zijn het absolute hoogtepunt en het onderscheidende element van dit programma. Zoiets heb je nog nooit eerder gezien en is hilarisch als indrukwekkend tegelijk.”

Zal het ook een internationaal succes kunnen worden?
“Het format is bedacht met de internationale markt in ons achterhoofd. Fremantle lanceert het format internationaal onder de titel The Beatbox en wanneer het programma in Nederland een succes wordt vergroot dit de kansen voor de internationale verkoop. Binnen Fremantle (actief in 28 landen) wordt er zeer enthousiast gereageerd op het format, maar eerst de RTL 4 première afwachten en nog niet op de zaken vooruitlopen.”

Het format is ontwikkeld in samenwerking met Koreanen. Hoe ging dat?
“We zijn eind 2020 benaderd door JinWoo Hwang van het Zuid Koreaanse bedrijf Something Special. Samen met het ministerie van cultuur wilden zij Koreaanse creativiteit verder spreiden over de wereld. We werden gekoppeld aan de oorspronkelijke bedenkers van het hit format I Can See Your Voice met de opdracht om een studio spelprogramma te bedenken. Helaas door de wereldwijde pandemie waren we niet in staat om fysiek te ontmoeten. Dus creatieve Zoomsessies stonden in de agenda, iedere tweede dinsdag van de maand. Het was een unieke ervaring om via een tolk te brainstormen via Zoom. Maar het resulteerde snel tot een unieke propositie.”

Welke bekende Nederlanders zullen deelnemen?
“Onder anderen Douwe Bob, Eva Simons en Jeroen van der Boom worden muzikaal begeleid door een orkest van louter huishoudelijke voorwerpen.”

Hoe is Marieke Elsinga geselecteerd als presentator?
“Dit is het eerste grote studioprogramma dat Marieke presenteert en ze bewijst dat ze een groot talent is binnen de stal van RTL. ‘Raad het geluid’ is de rode draad in het programma, de koppeling met haar werkzaamheden voor Qmusic en hun iconische spel ‘Het Geluid van Q’ is dan ook een ideale en logische match.”

Zijn de opnamen inmiddels al voltooid?
“Alle opnames zijn inmiddels afgerond. Het team, onder leiding van Patrick Hink en Benthe Raadsheer, heeft een geweldige prestatie geleverd om dit format tot leven te brengen. Het is altijd een enorme uitdaging om een oorspronkelijk en nieuw idee van papier te verkopen en te produceren. RTL bewijst opnieuw dat zij het risico durven te nemen en Patrick en Benthe hebben hun vakmanschap en creativiteit tentoongesteld in dit nieuwe muziekprogramma.”

Waar zijn de opnamen gemaakt?
“Studio Aalsmeer en de Q Factory.”

Hoe zetten jullie sociale media in rond dit format?
“Sociale media zijn een belangrijk kanaal van promotie. Naast gebruikelijke clips uit het programma die gedeeld worden en vlogs van de presentator/teamcaptains zullen we ook de kijker uitdagen om zelf alles uit de kast te halen om muziek mee te maken. Via RTL.nl zal een winnaar gekozen worden die een toffe prijs wint.”

Credits
Opdrachtgever: RTL 4
Producent: Blue Circle
Presentatie: Marieke Elsinga
Teamcaptains: Jeroen van Koningsbrugge, Holly Mae Brood
Regie: Marnix Kaart
Uitvoerend producent: Benthe Raadsheer
Productieleiding: Robert-Jan Huitema
Eindredactie: Patrick Hink
Redactie: Darryl Vriesde, Manouk Rijper, Jessica Pieren, Mitchel Meulink
Productie: Marlijn Spoor, Tim van Laar, Lisa van de Wetering
Casting: Iris Hubbeling
Montage: Eelco de Wit, Tim Alp
Muziek (componist/uitvoerenden): Jimmy van den Nieuwenhuizen
Vormgeving: Martin-Jan van Dalen
Lengte (in minuten): 64
Aantal afleveringen: 9
Aantal draaidagen: 10
Datum eerste uitzending: 8 april, 20.30 uur, RTL 4

Bron: RTL Nederland/Blue Circle/BM
Foto: William Rutten/RTL

Bericht delen