RTL brengt Nederlandse versie van Love Island
zaterdag 19 januari 2019

RTL brengt Nederlandse versie van Love Island

De internationale datingshow Love Island komt naar Nederland. De Nederlands-Vlaamse versie wordt vanaf mei uitgezonden bij RTL 5 en Videoland.

Love Island is een datingshow vol flirten, jaloezie, afwijzing en plezier, voor Nederlandse en Vlaamse singles die op zoek zijn naar ware liefde. De singles brengen zes weken door in een luxueuze villa op een mooie locatie. De zoektocht naar ware liefde verloopt niet altijd even soepel. De singles moeten namelijk niet alleen de harten van hun mogelijke partner veroveren maar ook die van het publiek. De kijkers bepalen namelijk welke deelnemers in de show blijven, maar ook welk stel ze willen kronen tot het sterkste koppel van het eiland.

Viktor Verhulst, zoon van Studio 100-baas Gert Verhulst, maakt in Love Island zijn presentatiedebuut. In de serie krijgt hij een nog onbekende Nederlandse collega naast zich

Via de Love Island-app kan het publiek onder meer stemmen op hun favoriete of minst favoriete koppel, en nieuwe potentiële deelnemers. Op deze manier beslissen de kijkers eindeloos over het (liefdes)lot van de singles. Welke deelnemers vinden de liefde, vormen het sterkste koppel én weten de kijkers voor zich winnen?

Love Island is een format van ITV Studios Entertainment, geproduceerd in samenwerking met de Motion Content Group en gedistribueerd door ITV Studios Global Entertainment. Het format is ook verkocht in de Scandinavische landen, Australië, Duitsland en de VS. De Nederlands-Vlaamse versie van Love Island is een coproductie van Lecter Media en ITV Studios Nederland. In België wordt het programma uitgezonden door de zender VIER, die onderdeel is van SBS Belgium.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen