Penoza V definitief laatste seizoen
Woensdag 17 januari 2018

Penoza V definitief laatste seizoen

Penoza V wordt definitief het laatste seizoen van de populaire Nederlandse misdaadserie van KRO-NCRV en producent NL Film. De opnamen voor het komende seizoen zijn momenteel in volle gang.

Penoza V wordt vanaf september uitgezonden op NPO 3. Michel Nillesen, Manager Video KRO-NCRV: “Penoza was aanvankelijk bedoeld als eenmalige serie. Inmiddels zijn we met bijna vijftig afleveringen toe aan Penoza V en zijn de kijkers steeds meer gaan houden van Carmen van Walraven, haar gezin, Luther en crimineel Berry.”

Producent Alain de Levita van NL Film: “Aan de tv-serie komt een eind, maar samen met regisseur Diederik van Rooijen zijn we in gesprek over een speelfilm, waarmee we de Penoza-reeks gedenkwaardig zullen afsluiten.” Penoza is sinds de eerste uitzending in september 2010 uitgegroeid tot een kijkcijfersucces met wekelijks een miljoen kijkers voor Penoza IV in 2015. Ook online is de misdaadserie enorm populair met bijna 300.000 page-likes op Facebook en een succesvolle app. In 2014 en 2016 bereikte Penoza de finale van de Gouden Televizier-Ring.

De hoofdrollen in Penoza worden vertolkt door Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Loek Peters, Sigrid ten Napel, Olga Zuiderhoek, Hajo Bruins, Gijs Naber, Niels Gomperts en Stijn Taverne. Andere bijrollen werden gespeeld door bekende acteurs als Thomas Acda, Fedja van Huêt, Marcel Hensema, Eva van de Wijdeven, Willem Nijholt, Jacob Derwig en Barry Atsma.

Bron: KRO-NCRV

Bericht delen