Op1 krijgt nieuwe hoofdredacteur
maandag 17 juli 2023

Op1 krijgt nieuwe hoofdredacteur

Herman Meijer verruilt BNNVARA voor Omroep MAX. Hij wordt de nieuwe hoofdredacteur van Op1, bevestigt een woordvoerder van BNNVARA maandag.

Meijer verzorgde lange tijd voor BNNVARA de eindredactie van talkshows en politieke debatten. ‘Zijn inzet en nuchtere kijk op zaken zullen gemist worden bij BNNVARA’, meldt de omroep. ‘We wensen hem alle succes met deze verrassende nieuwe stap.’

Vorige maand werd bekend dat BNNVARA ging stoppen met Op1 door ‘een verschil van inzicht’. De NPO-talkshow gaat verder met de drie omroepen MAX, EO en WNL.

Meijer zal de gezamenlijke redactie als hoofdredacteur gaan leiden. De nieuwe hoofdredacteur werkte onder meer jarenlang voor Pauw & Witteman, later Pauw en een periode voor Op1, schrijft het AD maandag.

Slagter noemt Meijer ‘gerenommeerd hoofdredacteur’
“Herman is niet zo bekend, iemand die graag achter de schermen werkt, maar hij is dé man die weet hoe je een talkshow moet maken”, zegt Jan Slagter, de directeur van Omroep MAX waar Meijer in dienst komt.

“Een gerenommeerd hoofdredacteur. Hij wordt de schakel tussen de eindredacteuren van de omroepen, maar staat boven de partijen. Hij is van alle drie de omroepen. Jaagt aan, overlegt en draagt verantwoordelijkheid over de redactie. Eindverantwoordelijk over de avonden blijven de omroepen.”

WNL is verantwoordelijk voor de maandag en donderdag, EO voor de dinsdag en MAX voor de woensdag van Op1. Wie de vrijdag overneemt van BNNVARA wordt deze zomer besloten. Het programma is tot 18 augustus met zomerstop.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen