Dinsdag 16 januari 2018

Wijnand Honig NTR-eindredacteur 3FM en Radio 6

Wijnand Honig is vanaf 1 november eindredacteur de afdelingen 3FM en Radio 6 van de NTR. Daarnaast blijft hij eindredacteur Jazz en Pop voor NTR televisie en internet. Honig volgt Jurre Bosman op, die de nieuwe programmaleider van Radio 6 is geworden. Tot de NTR-programma’s op 3FM en Radio 6 horen MetMichiel, Ekstra Weekend, Winfried draait door, Mijke’s Middag en Radio 6 Live.

Volgens Honig is een crossmediale aanpak een vereiste om doelgroepen te blijven bereiken en om afzonderlijke programma’s die soms kwetsbaar zijn, sterker te maken. “Sinds een aantal jaren werken NTR radio, internet en tv al zeer nauw samen. Dat heeft zich vertaald in het delen van presentatoren, faciliteiten en programmatitels, zoals MetMichiel (3FM en Nederland 3) en de North Sea Jazz-uitzendingen op radio, televisie en internet. Het nu definitief samenbrengen van de verschillende platforms omwille van efficiëntie, stroomlijning en herkenbaarheid is zeker in deze tijd een belangrijke doelstelling.”

Honig is al tien jaar tv-eindredacteur van diverse muziekprogramma’s van de NTR (voorheen de NPS), zoals de Top 2000 a gogo, North Sea Jazz Festival, Candy Meets, Vrienden van Amstel Live, Pinkpop en De Uitmarkt.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen