Incident met NOS-journalist volgens IOC gevolg van ‘overijverige beveiliger’
zaterdag 5 februari 2022

Incident met NOS-journalist volgens IOC gevolg van ‘overijverige beveiliger’

Het internationaal olympisch comité (IOC) heeft contact gehad met de NOS over het incident met verslaggever Sjoerd den Daas van vrijdag. De NOS-correspondent in China werd door een beveiliger uit beeld getrokken terwijl hij live in de uitzending aan het vertellen was over de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking. Volgens IOC-woordvoerder Mark Adams ging het om een “overijverige” bewaker.

“Ik heb het gezien”, zei Adams op de dagelijkse persbriefing in Peking. “We hebben contact met de NOS. Het was een ongelukkig incident, met een overijverige persoon. De verslaggever kon al snel, met hulp van officials, zijn werk weer doen voor de camera. Zulke dingen gebeuren soms.”

De woordvoerder hoopt dat dit eenmalig was. “We verzekeren jullie dat jullie binnen de ‘gesloten bubbel’ jullie werk kunnen doen”, aldus Adams tegen de journalisten, die zich afvroegen of ze in China wel zonder beperkingen hun werk kunnen uitvoeren. “En als dat niet het geval is, dan willen we dat graag horen. We hebben met de NOS gesproken en gaan nu weer door.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen