Frank Evenblij presenteert Quiz met (Sneeuw)Ballen
vrijdag 24 december 2021

Frank Evenblij presenteert Quiz met (Sneeuw)Ballen

De Quiz met (Sneeuw)Ballen is een vrolijke quiz waarin door middel van bijzondere sportmomenten wordt teruggeblikt op de vorige Winterspelen, en alvast vooruitgekeken naar de naderende Winterspelen.

Onder leiding van Frank Evenblij strijden in Quiz met (Sneeuw)Ballen zes teams van cabaretiers, bekende (Olympische) wintersporters en bekende wintersportfans om een plek in de finale.

Cabaretiers Rob Urgert en Joep van Deudekom zijn ook van de partij, en houden als jury het spelverloop nauw in de gaten. Verder sluit sportcommentator Frank Snoeks aan, hij weet als geen ander de achtergrondverhalen bij historische sportgebeurtenissen. Quiz met (Sneeuw)Ballen is vanaf 30 december om 22.25 uur te zien, en daarna iedere donderdag om 21.35 uur bij BNNVARA op NPO 1.

Quiz met (Sneeuw)Ballen zit vol fragmenten en verhalen over bijzondere sportgebeurtenissen. Net als vorig jaar spelen de deelnemers ook dit seizoen een eerste en tweede helft waarin ballen te verdienen zijn. Om er een winterse twist aan te geven zijn dit niet zomaar ballen, maar sneeuwballen. Deze sneeuwballen worden gebruikt in de beslissende ronde: ‘Sneeuwballen gooien’.

Zes teams, bestaande uit drie bekende Nederlanders, spelen in twee poules tegen elkaar. De poulewinnaars spelen op 3 februari de grote finale. De deelnemers zijn Marianne Timmer, Peter Heerschop, Mai Verbij, Rintje Ritsma, Carolien Borgers, Annette Gerritsen, Gianni Romme, Janneke de Bijl, Hein Vergeer, Nicolien Sauerbreij, Gregory Sedoc, Diana Kuip, Jochem Uytdehaage, Harm Edens, Chatilla van Grinsven, Ria Visser, Pieter Jouke en Bob de Jong.

Frank Evenblij: “Quiz met (Sneeuw)Ballen is de ideale opvolger van de Quiz met Ballen. Voetbal is natuurlijk volkssport nummer één, maar schaatsen volgt op de hielen! De Olympische Winterspelen staan altijd garant voor verdriet en een lach, iedereen voelt er iets bij. In Quiz met (Sneeuw)Ballen zijn oud-schaatsers, bekende wintersporters en wintersportfanaten te gast om te praten en te quizzen over de absolute highlights van onze (winter)sportgeschiedenis”.

Het programma is tot stand gekomen met de bijdragen van Rob & Joep Productions en is een coproductie van BNNVARA en IDTV.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Annemieke van der Togt/BM

Bericht delen