Emma Wortelboer en Maarten van Rossem komen met nieuw tv-programma
dinsdag 17 oktober 2023

Emma Wortelboer en Maarten van Rossem komen met nieuw tv-programma

Maarten van Rossem en Emma Wortelboer schelen maar liefst een halve eeuw. Tussen de jeugd van Maarten en die van Emma is de wereld zo veranderd dat het, in Maarten’s woorden, “wel een andere planeet lijkt”.

Maarten heeft nog paarden op de weg zien lopen, terwijl Emma’s auto aan een elektrische laadpaal hangt. In Wortelboer en Van Rossem neemt het duo hun generaties onder de loep. Wat is er allemaal veranderd? En wat eigenlijk helemaal niet?

Vanuit hun eigen kant van de gapende generatiekloof zoeken Emma en Maarten het – met een ongezouten mening en een flinke dosis humor – tot op de bodem uit. Wortelboer en Van Rossem is vanaf donderdag 26 oktober wekelijks om 21.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Maarten van Rossem: “Ik heb Emma leren kennen als een aardig, intelligent en kwiek persoon. Het leeftijdsverschil leek mij een fascinerend onderwerp vanwege historische overwegingen. Het leukste generatieverschil vond ik hoe Emma reageerde toen ze erachter kwam dat ik mijn beste vriend geen knuffel geef als ik hem zie.”

Emma: “Het is echt verfrissend om met een oudere te werken. Wat me vooral heeft verrast is dat Maarten ook nog eens een heel levendig en optimistisch exemplaar is. Mensen gaan echt een andere kant van hem leren kennen, een lieve en warme kant. Zelfs ik ontdooide ervan.”

In zes afleveringen switcht het duo steeds tussen vroeger en nu. Ze kijken onder andere terug op hun middelbareschooltijd, waar Maarten tussen de krijtborden en corrigerende tikken leefde en Emma tussen de digiborden en frikandelbroodjes zat. Ook blikt het duo terug op hoe ze vroeger woonden. Hoe heeft Maarten het sobere huishouden van de jaren ’50 ervaren?

En hoe rommelig was Emma’s studentenhuis volgens Maarten? Het duo onderzoekt ook het fenomeen ‘relaties’. Vandaag de dag swipen mensen vooral naar links en rechts, maar hoe ontmoette je vroeger iemand? En hoe kwam je aan voorbehoedsmiddelen? Waar Emma deze op iedere hoek van de straat kan kopen, werden de condooms in Maartens tijd nog onder de toonbank verkocht.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen