Dinsdag 16 januari 2018

E.V.A. Media onderdeel van MediaLane

MediaLane, het televisieproductiebedrijf van Iris van den Ende, ontfermt zich over E.V.A. Media. Paul de Leeuw kan zich hierdoor toeleggen op zijn creativiteit als presentator, artiest en bedenker van nieuwe formats zonder te hoeven toezien op de productie, verkoop aan zenders en internationale distributie.

Per 1 april 2014 is E.V.A. Media officieel onderdeel van MediaLane Holding B.V. met als werkmaatschappijen MediaLane B.V. en E.V.A. Media B.V. . Paul de Leeuw zal als creative director werkzaam zijn voor MediaLane Holding waar Iris van den Ende de directie heeft.

Paul de Leeuw: “Joop van den Ende heeft mij, als aandeelhouder bij E.V.A. maar vooral als coach en vriend, vaak gewaarschuwd dat ik teveel tegelijk doe en daardoor het risico loop mijn talenten te versnipperen. Ik volg graag mijn eigen weg maar luisterde naar wat hij vertelde over zijn dochter en het eigen productiebedrijf MediaLane dat zij was gestart. Ik herken bij Iris die enorme drive en ondernemingszin van haar vader, met alle voordelen van een jonge generatie. De stap om met E.V.A. naar MediaLane te gaan was snel gezet.”

Iris van den Ende: “Bij Talpa heb ik mogen meewerken aan kwalitatieve, succesvolle televisieprogramma’s. Dat heeft mijn liefde voor het maken van televisieformats alleen maar sterker gemaakt. Eind vorig jaar ontstond het plan voor mezelf te willen beginnen, met een eigen bedrijf en dat ben ik in februari gestart. Paul de Leeuw is één bonk creativiteit. Het is natuurlijk een unieke kans om dit grote televisietalent aan mijn jonge bedrijf toe te kunnen voegen. Daarnaast blijft MediaLane ook eigen formats ontwikkelen en produceren.”

Iris van den Ende startte haar eigen televisieproductiebedrijf MediaLane na een afgeronde opleiding aan de Film en Televisie Academie in Amsterdam. Zij was de afgelopen jaren in dienst bij Talpa als producer bij televisieprogramma’s als The Voice of Holland, The Voice Kids en De Lijfshow. Het in Amsterdam gevestigde MediaLane ontwikkelt en produceert televisieprogramma’s en verzorgt verder commercials, beeldregistraties en bedrijfsfilmpjes in Nederland en Duitsland. Het team bestaat uit vijf personen.

Bron: MediaLane

Bericht delen