De Nacht van Kassa als ode aan 33 jaar consumenten-tv
woensdag 6 april 2022

De Nacht van Kassa als ode aan 33 jaar consumenten-tv

Na jarenlang vaste prik op de zaterdag, verhuist Kassa vanaf eind deze maand naar de maandagavond. Om het einde van dit tijdperk te vieren, brengt BNNVARA De Nacht van Kassa: 90 minuten nostalgie-tv waarin wordt teruggeblikt op drieëndertig jaar consumententelevisie.

Van Kassa’s allergrootste dossiers die veel impact hadden, met studio’s vol gedupeerden en meerdere wetswijzigingen als gevolg, tot de grootste, leukste, en gekste testen van de afgelopen decennia. Zegt een scheermesjestest op een mijnenveger van de marine je nog iets?

Hoe zagen de eerste uitzendingen met Felix Meurders er eigenlijk uit? En wanneer zagen we Brecht van Hulten en Amber Kortzorg op hun scherpst? Ook wordt duidelijk hoe de Belbus door de jaren heen steeds iets brutaler werd, en zien we naast Ciana Mayam ook nog een paar oud Belbus-presentatoren.

Waar scherpe interviews en journalistieke druk nog niet genoeg waren, trok Kassa ook wel eens de stoute schoenen aan, door in de huid van de oplichter te kruipen. En waarom hing Kassa een huis vol met verborgen camera’s? Welke rubrieken was je allang vergeten? Alles komt voorbij in De Nacht van Kassa op zaterdag 9 april om 23.59 uur bij BNNVARA op NPO 1.

Kassa is vanaf 25 april op de maandagavond te zien om 20.30 uur op NPO 1. Op dit nieuwe tijdstip blijft Kassa doen waar het goed in is. Opkomen voor de consument en vechten tegen onrecht, het bedrijven van betrouwbare consumentenjournalistiek en natuurlijk het uitvoeren van de befaamde tests en het land doorkruisen met de Belbus. En ook online gaat het consumentenprogramma onverminderd door.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen