Date Smakelijk naar middag om tegenvallende kijkcijfers
vrijdag 15 september 2023

Date Smakelijk naar middag om tegenvallende kijkcijfers

SBS6 verplaatst Date Smakelijk naar de middag. Het programma met Georgina Verbaan en Patrick Martens was de afgelopen drie weken elke werkdag te zien om 19.30 uur. De laatste 25 afleveringen worden uitgezonden om 16.45 uur.

Een woordvoerder van Talpa Network heeft vrijdag een bericht hierover op het Instagram-account Kijk Op Kijkcijfers bevestigd. Om 19.30 uur worden de komende weken herhalingen van het programma Mr. Frank Visser doet uitspraak uitgezonden.

In Date Smakelijk worden vrijgezellen, zonder elkaar gezien te hebben, uitgedaagd hun favoriete gerecht voor elkaar te koken. Daarna eten ze het samen op. Ze worden hierbij begeleid door Verbaan en Martens.

Het programma trok gemiddeld onder de 200.000 kijkers. De kijkcijfers van de afgelopen week zijn nog niet bekend. NMO, de organisatie die de cijfers deelt, veranderde een maand geleden het systeem. De cijfers worden nu pas een week later gepubliceerd, maar personen werkzaam bij de verschillende zenders krijgen ze wel dagelijks te zien.

Het is het tweede programma van Talpa in korte tijd dat weggehaald wordt uit de primetime programmering. De wandelcompetitie You Never Walk Alone, gepresenteerd door Jamie Trenité, werd op zondagavond om 21.30 uur uitgezonden. De laatste afleveringen van de reeks worden vanaf deze week in de nacht uitgezonden.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen