Broadcast Media Society over actuele mediapolitiek: “Rapport Van Geel kan in de shredder”
woensdag 8 november 2023

Broadcast Media Society over actuele mediapolitiek: “Rapport Van Geel kan in de shredder”

De fine fleur van de Nederlandse media-industrie verzamelde zich op 6 november bij Beeld & Geluid Den Haag voor de Broadcast Media Society, die BM in nauwe samenwerking met NCP (vereniging Nederlandse Content Producenten) organiseerde.

Pal om de hoek bij het Binnenhof en in aanloop naar de landelijke verkiezingen schoven ook drie politici aan voor deze mediapolitieke editie: Zohair El Yassini (VVD), Claudia van Zanten (BBB) en Mohammed Mohandis (PvdA/GroenLinks).

Het op verzoek van staatssecretaris Uslu vervaardigde rapport Eenheid in veelzijdigheid, op 25 september gepresenteerd door voorzitter Pieter van Geel van het Adviescollege Publieke Omroep, kwam aan de orde. NPO-bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang hield zich diplomatiek op de vlakte over inhoud en gewicht, terwijl Pim Schmitz (Talpa Network) en Sven Sauvé (RTL Nederland) met grote verbazing constateerden dat de commerciële concurrentie volledig is genegeerd in dit onderzoek.

Op de vraag van gespreksleider Rick Nieman of dit weer zo´n lijvig rapport is dat ergens in de la verdwijnt, sprak Zohair El Yassini – die zich niet meer herkiesbaar stelt en dus ook niet “met meel in de mond” hoefde te praten – klare taal. ”Nee hoor, dit rapport kan in de shredder.”

In bijgaande video-impressie niet alleen quotes uit de bijeenkomst, maar ook reacties van enkele aanwezigen. Van deze BMS, met verder ook Fleur van Beem (VodafoneZiggo), Peter Lubbers (Banijay Benelux) en Jeroen Koopman (NewBe), komt bovendien een uitgebreid verslag in woord en beeld in de decembereditie van BM.

Bron: BM
Foto Inge Nusselder

Bericht delen