Article header image

Boszhard woest op VARA-gids

Ron Boszhard is woest op de VARA-gids. Het magazine publiceert deze week een gemanipuleerde foto van de TROS-presentator waarop hij is afgebeeld als Ratko Mladic. In het bijschrift wordt de indruk gewekt dat Boszhard zelf graag als oorlogsmisdadiger op de foto wilde voor de grappig bedoelde rubriek Lucky TV. “Maar dat is natuurlijk niet zo. Ik begrijp hier niets van, ik zit nog bij te komen”, aldus de tv-maker, kort nadat hij de gewraakte foto onder ogen kreeg.

Boszhard: “Ik ben de beroerdste niet, kan best om een goede grap lachen, maar dit is smakeloos. Ik snap ook niet wat de link moet zijn tussen mij en Mladic, ik weet het echt niet”. De presentator onderzoekt nu de juridische mogelijkheden. “Dat ga ik rustig met mijn advocaat bespreken. Het liefste heb ik dat het nummer uit de schappen wordt gehaald”. TROS-directeur Peter Kuipers is eveneens woedend. “We zullen alles in het werk stellen om Ron te steunen bij alle mogelijke juridische procedures.”

“Het is satire”, zegt hoofdredacteur Cécile Koekkoek van de VARA-gids. “Ron Boszhard staat zo ver van Mladic af dat wij dachten ‘dit kan wel’. Het is nooit onze bedoeling geweest om hem pijn te doen.”

Bron: De Telegraaf

Bericht delen