Dinsdag 16 januari 2018

Blik achter de schermen bij DWDD

Voor het eerst in tien jaar heeft De Wereld Draait Door enkele weken een filmploeg toegelaten op de redactie. In deze periode kwam onder meer het Pop-Up museum tot stand; binnen drie maanden is een archeologisch museum in hartje Amsterdam omgebouwd tot een tijdelijk museum van verborgen kunst.

Intussen gaan de dagelijkse uitzendingen gewoon door. Op 7 januari 2015, de dag van de aanslag op Charlie Hebdo, wordt het programma onder hoogspanning gemaakt. “Ik hoor dat de gasten die op de bank zitten door hun geliefden geadviseerd zijn niet te gaan”, is de laatste aanwijzing aan Matthijs van Nieuwkerk voordat hij zijn presentatie begint. Die week haalt DWDD een kijkcijferrecord.

Vaste gasten als Marc-Marie Huijbregts en Halina Reijn, hoofdredacteur Dieuwke Wynia en presentator Matthijs van Nieuwkerk vertellen openhartig over wat het vraagt om elke dag een spraakmakende talkshow te maken.

Aan Tafel: achter de schermen van de De Wereld Draait Door is dinsdag 5 mei om 22.15 uur te zien bij de VARA op NPO 1. De regie is in handen van Heleen Minderaa.

Bron: DWDD/Broadcast Magazine

Bericht delen