Algemeen directeur Eric van Stade vertrekt bij AVROTROS
woensdag 4 oktober 2023

Algemeen directeur Eric van Stade vertrekt bij AVROTROS

Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS, vertrekt per 1 mei 2024 bij de omroep. Eric van Stade trad bijna 10 jaar geleden aan als algemeen directeur en heeft onder andere de fusie tussen AVRO en TROS succesvol geleid.

AVROTROS heeft dit jaar haar 100-jarig bestaan gevierd en is één van de grootste omroepen in het publieke bestel met veel succesvolle en betekenisvolle programma’s. Eric van Stade: “Het is het juiste moment om het stokje over te dragen aan een opvolger die samen met deze fantastische omroep de volgende fase in gaat.”

“Met de fusie hebben we destijds twee verschillende werelden succesvol samengevoegd. Mijn bijzondere dank gaat uit naar de fantastische groep mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. De afgelopen jaren hebben we er in een veranderend medialandschap voor gezorgd dat AVROTROS met een multimediaal aanbod overal te zien en te horen is met programma’s die ertoe doen. Om die positie te versterken, heb ik me de laatste maanden hard ingezet om de komst van Eva Jinek te bewerkstelligen. Ik heb mijn functie met veel plezier vervuld en weet nu al dat ik dat ook erg ga missen. Tegelijkertijd kijk ik uit naar een nieuwe omgeving en nieuwe impulsen voor mijzelf.”

De Raad van Toezicht gaat samen met de Verenigingsraad op zoek naar een geschikte opvolger. Esther Kwaks, voorzitter van de Raad van Toezicht, bedankt Eric van Stade voor “de stevige basis die hij de afgelopen 10 jaar heeft gelegd, waarin belangrijke thema’s als cultuur en rechtvaardigheid voor een breed publiek toegankelijk worden gemaakt. Eric heeft een grote rol bij de totstandkoming van veel betekenisvolle programma’s. Mede hierdoor staat AVROTROS er nu goed voor. Dat biedt zijn opvolger volop kansen en mogelijkheden om de publieke impact van AVROTROS nog verder te vergroten.”

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Ruud Baan/AVROTROS

Bericht delen