100ste Cross Media Café: Toekomstdromen
vrijdag 17 september 2021

100ste Cross Media Café: Toekomstdromen

Het 100ste Cross Media Café – tijdens Dutch Media Week – kijkt terug op vijftien jaar innovaties en toekomstdromen. En blikt vooruit op de volgende vijftien jaar. Maar liefst 15 gasten laten hun licht schijnen over verleden en toekomst, waaronder Maarten van den Biggelaar (oprichter Quote), Yme Bosma (voormalig manager Hyves), Lara Ankersmit (FD), Bruno Felix (Submarine) en Martijn van Dam (NPO).

De extra lange editie vindt plaats op dinsdag 5 oktober van 14.00 tot 17.00 uur en is gratis online te volgen. Er is een klein aantal gratis kaarten beschikbaar om fysiek aanwezig te zijn in de zaal van Beeld en Geluid.

Vijftien jaar geleden dachten uitgevers na over televisie, stortten omroepen zich op het internet en met de lancering van Hyves begonnen we sociale netwerken te ontdekken. Nu wordt de digitale infrastructuur grotendeels gecontroleerd door Amerikaanse giganten. Het verdienmodel van digitale media draait om consumentendata: alles wat we online doen, wordt opgeslagen, geanalyseerd en gebruikt. Media geproduceerd door en met algoritmes zijn in opmars. En er ontstaat een nieuwe digitale handel, zoals die van NFT’s. Konden we deze ontwikkelingen vijftien jaar geleden al zien aankomen?

Sprekers
Enkele gasten van deze 100ste Cross Media Café vertelden eerder over hun innovaties en toekomstdromen. Hoe kijken zij daar nu op terug? Wat is ervan terecht gekomen? Aan tafel ook een nieuwe generatie. Hoe ziet het medialandschap er over vijftien jaar uit? Wat moeten we doen om een gezonde, relevante mediasector te behouden? Wat zijn de dromen voor de toekomst? Monique van Dusseldorp, sinds 2005 de vaste moderator, leidt ook nu weer het gesprek.

Te gast:
Arno Otto, Chief Transformation Office Talpa
Lara Ankersmit, Het Financieele Dagblad
Sjef Pijnenburg, oprichter ODMedia
Harry Dekker, Media Director Unilever
Martijn van Dam, lid Raad van Bestuur NPO
Maarten van den Biggelaar, oprichter Quote
Frank Volmer, directeur Ster
Bruno Felix, oprichter Submarine
Jeroen Koopman, oprichter NewBeTV
Brian Hirman, directeur M&A INtractogroep
Yme Bosma, voormalig manager Hyves
Thomas Engel, The Saints – Infostrada – The Capitals – Disney
Annelies Kaptein, Stoneroos – NEP
Kees Wilbrink, directeur Partnerships DPG
Jeroen Elffericht, co-founder Ex Machina

Aanmelden voor fysieke of online aanwezigheid
Voor het eerst sinds anderhalf jaar, kan er weer een klein gezelschap fysiek aanwezig zijn bij dit Cross Media Café (Testen voor Toegang). Het aantal fysieke kaarten is echter zeer gelimiteerd. Wil je er bij zijn? Meld je dan snel aan. First come, first serve.

Het 100e Cross Media Café is ook uitstekend en gratis online te volgen via Zoom. Een dag voor het event ontvang je per mail de link naar de livestream. Registreer je nu voor online of fysieke aanwezigheid

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Beeld en Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie. Met de Cross Media Cafés dragen de organisaties bij aan kennisontwikkeling en kennisdeling om de media-industrie zo een stap verder te brengen.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen