Voormalig dj Marc de Hond overleden
donderdag 4 juni 2020

Voormalig dj Marc de Hond overleden

Marc de Hond is woensdag op 42-jarige leeftijd overleden, meldt zijn vader Maurice de Hond. Bij de dj en theatermaker werd in 2018 blaaskanker ontdekt.

In maart vertelde De Hond niet te weten hoelang hij nog te leven had. “Zolang mijn situatie niet uitzichtloos is, blijf ik liever gedeeltelijk in ontkenning”, aldus de voormalig basketbalspeler van het Nederlands rolstoelteam.

De Hond werd in 1977 geboren in Amsterdam als zoon van opiniepeiler en ondernemer Maurice de Hond en Jasmin Dahlia Busnach. Hij begon in 1999 als dj bij 3FM. Ook werkte hij enige tijd achter de schermen bij het middagprogramma van Ruud de Wild op 3FM. Hij stapte in 2006 over naar Caz!, maar het avontuur bij de radiozender van SBS was van korte duur: een jaar later vertrok hij er weer. Later werkte De Hond ook voor de NOS als televisiepresentator en -commentator, onder meer bij de rolstoelbasketbalwedstrijden tijdens de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

De Hond belandde in 2002 in een rolstoel na een medische fout tijdens een behandeling tegen een tumor in zijn rug, wat leidde tot een dwarslaesie. Daarover schreef De Hond in 2008 het boek KRACHT – het nieuwe leven van een optimist. De Hond maakte in 2020 nog de theatervoorstelling Voortschrijdend Inzicht. Door zich te laten interviewen door bekende Nederlanders wilde hij een portret maken van zichzelf voor zijn twee kinderen.

Bron: NOS/BM

Bericht delen