Veronica Inside verandert naam ochtendshow
vrijdag 18 december 2020

Veronica Inside verandert naam ochtendshow

Het radioprogramma Veronica Inside heet vanaf nu de Veronica Inside Ochtendshow. Presentator Wilfred Genee, sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen en nieuwslezeres Florentien van der Meulen willen zich met deze wijziging opnieuw kwalificeren voor de Gouden RadioRing.

Afgelopen jaar won de show de prijs voor het beste radioprogramma. Vanwege deze winst en de regelementen mag Veronica Inside in de huidige vorm niet opnieuw deelnemen, waarna het team besloot de naam te veranderen.

Begin dit jaar werd de toen nog middagshow Veronica Inside met presentator Wilfred Genee, sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen en nieuwslezeres Celine Huijsmans bekroond tot het beste radioprogramma van 2019. Begin november verhuisde de middagshow naar de ochtend en voegde Florentien van der Meulen zich als nieuwslezeres toe aan het team.

Sidekick Rick Romijn: “Begin van het jaar hebben we de Gouden RadioRing gewonnen en volgens de regels mag je die niet meerdere keren achter elkaar winnen, als je dezelfde naam hebt of hetzelfde programma. Wij zijn natuurlijk van de middag naar de ochtend gegaan, dus in principe zijn wij een ander programma, maar dat mag niet. Dus je moet toch een andere naam hebben. Wij hebben daarom besloten de naam van het programma te veranderen.”

Update
Veronica Inside maakt ondanks de naamswijziging niet opnieuw kans op de Gouden RadioRing. Dat laat een woordvoerder van organisator AVROTROS vrijdag desgevraagd weten aan Nu.nl. Alleen programma’s die in 2020 drie maanden achtereenvolgens onder dezelfde naam worden uitgezonden dingen mee naar de prijs.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Radio Veronica

Bericht delen