Succesvolle editie Missie 538 volbracht met recordbedrag
zaterdag 24 december 2022

Succesvolle editie Missie 538 volbracht met recordbedrag

Radio 538 heeft tijdens Missie 538 samen met luisteraars, bedrijven en vrienden van het station € 4.278.466 ingezameld voor het Prinses Máxima Centrum. Het bedrag is bestemd voor de realisatie van clean rooms, waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen.

Met de opbrengst van Missie 538 kunnen in ieder geval drie clean rooms worden gerealiseerd en wordt een bijdrage geleverd aan de vierde.

Prof. dr. Rob Pieters, lid van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie: “Deze actieweek van Radio 538 voor het Máxima Centrum heeft diepe indruk op mij gemaakt. Het is hartverwarmend om mensen uit het hele land betrokken te zien bij Missie 538. Iedereen in ons centrum, zowel ouders en kinderen als medewerkers, is enorm geraakt door de steun en trots op dit prachtige bedrag.”

Coco Hermans, Radio Director Radio 538: “Ik ben ontzettend trots, op onze luisteraars, dj’s, vrienden van de zender en alle andere Nederlanders die zich keihard hebben ingezet voor het Prinses Máxima Centrum. Het was een aangrijpende week waarin een lach en traan dicht bij elkaar lagen, met hartverwarmende radio en een waanzinnig eindbedrag als resultaat. Met dit bedrag hebben we ons steentje kunnen bijdragen aan de genezing van kinderen met kanker. Bedankt Nederland, samen hebben we een verschil kunnen maken.”

Nederland massaal in actie voor Missie 538
Nederland heeft zich tijdens Missie 538 vijf dagen lang massaal ingezet voor kinderen met kanker. Zo werden er in totaal bijna duizend acties vanuit het hele land opgestart. Ook werden er in ruil voor donaties, klein of groot, massaal platen aangevraagd.

De dj’s van Radio 538 zaten zelf ook niet stil. Zo keek het team van De 538 Middag maar liefst twaalf uur lang aaneengesloten naar de filmreeks Home Alone. Wietze de Jager van De 538 Ochtend ging voor een sportieve missie en rende een halve marathon van de 538-studio naar het Prinses Máxima Centrum om daar de opbrengst bekend te maken en cheque te overhandigen.

Het is het derde jaar dat Radio 538 zich in de dagen voor kerst inzet voor het goede doel. In 2020 maakte de zender zich hard voor De Voedselbank en in 2021 voor twaalf verschillende doelen, waar het Prinses Máxima Centrum er één van was.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Radio 538 (Wietze de Jager en Rob Pieters)

Bericht delen