Spijkers met Koppen trapt jubileumjaar af met tour door Nederland
zondag 10 september 2023

Spijkers met Koppen trapt jubileumjaar af met tour door Nederland

Spijkers met Koppen bestaat 35 jaar en dat moet gevierd worden. Het satirische actualiteitenprogramma van BNNVARA wordt daarom in oktober vier zaterdagen live uitgezonden vanuit stadsschouwburgen en poppodia.

Van Groningen tot Nijmegen en van Zwolle tot Den Haag. Dat hebben Dolf Jansen en Willemijn Veenhoven bekend gemaakt in hun programma op NPO Radio 2. Op de locaties maken zij hun vertrouwde Spijkers-uitzending met cabaret en muzikale optredens van onder anderen Guus Meeuwis, Tim Knol en Frank Boeijen. Daarnaast wordt er ook een Spijkers-quiz gespeeld met fragmenten uit het archief.
Willemijn en Dolf verheugen zich op de jubileumtour. Dolf: “We komen met het beste radioprogramma van Nederland naar een paar van de allerleukste steden: volle schouwburgen, scherpe gesprekken, schater-satire en rock’n roll-vibes… Ik kan niet wachten!”

Willemijn: “35 jaar Spijkers! Iedere week is een feestje en nu al helemaal. Bijzonder veel zin in dit feestje met onze trouwe luisteraars, met fantastische muziek, fragmenten van vroeger en uiteraard met m’n partner in crime Dolf.”

De eerste jubileumuitzending is op 7 oktober in de Stadsschouwburg in Groningen. Guus Meeuwis verzorgt tijdens deze uitzending de muziek. Op 14 oktober vindt de tweede uitzending plaats in Nijmegen in De Vereeniging. Tim Knol zal die uitzending optreden. De derde uitzending is op 21 oktober in het Paard van Troje in Den Haag en de laatste op 28 oktober in de Stadsschouwburg van Zwolle. De uitzendingen van Spijkers met Koppen zijn op zaterdagen van 12.00 tot 14.00 uur te horen bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Annemieke van der Togt/BNNVARA

Bericht delen