Dinsdag 16 januari 2018

Q-music regelt 8.900 cadeaus voor Voedselbanken

Radiozender Q-music behaalde woensdagmiddag ruimschoots het gestelde doel van 8.900 cadeautjes onder de Q-kerstboom voor 27 Voedselbanken in Brabant en Zeeland. De afgelopen dagen stuurden duizenden luisteraars en betrokken bedrijven kerstcadeaus naar de Q-music studio in Amsterdam. Kinderspeelgoed, boeken, dvd’s en andere cadeaus werden massaal gedoneerd om de vele gezinnen die dagelijks afhankelijk zijn van de Voedselbank een mooie kerstavond te geven.

 

Vrijdag zal tussen 6.00 en 15.00 uur een speciale radio-uitzending van De Goeiemorgenshow te beluisteren zijn, waarin verschillende dj’s van Q-music de cadeaus overhandigen aan de medewerkers van de Voedselbank.

“Het startte op 6 december met één luisteraar die een cadeau dat hij dubbel had gekregen voor Sinterklaas wilde schenken aan een ander. Ruim 2 weken later maken we heel veel gezinnen blij met een kerstcadeau op kerstavond”, zegt Q-music dj Jeroen Kijk in de Vegte. “Het is eigenlijk een uit de hand gelopen actie, die nu resulteert in een fantastisch kerstgebaar, van onze luisteraars, voor de vele gezinnen die hierdoor hopelijk een beetje extra kerstgevoel krijgen.”

De betrokkenheid van de Q-luisteraars bij deze actie heeft niet alleen veel losgemaakt bij de Q-music dj’s, maar ook bij het bedrijfsleven. Naast de duizenden cadeaus komen er veel reacties binnen van zowel luisteraars als bedrijven, die hun sympathie uitspreken voor de actie en de manier waarop mensen elkaar kunnen helpen.

“Het is een geweldig resultaat, waardoor enorm veel gezinnen deze kerst verrast zullen worden”, aldus Mark Preidel, van Voedselbanken Nederland. “Deze actie levert de Voedselbank enorme publiciteit op die niet alleenl resulteert in mooie kerstcadeaus voor onder de kerstboom, maar tevens heeft geleid tot nieuwe donaties. Het voedsel en geld is overigens bedoeld voor alle Voedselbanken in Nederland.”

Bron: Q-music/Broadcast Magazine

Bericht delen