Petitie tegen 538 Oranjedag meer dan 80.000 keer ondertekend
zondag 18 april 2021

Petitie tegen 538 Oranjedag meer dan 80.000 keer ondertekend

Een petitie tegen het Fieldlab-evenement 538 Oranjedag, dat op 24 april plaatsvindt op het Chasséveld in Breda, is inmiddels meer dan 80.000 keer ondertekend. Een arts van het Amphia Ziekenhuis in dezelfde stad startte de petitie zaterdagmiddag.

De arts, Rogier Crolla, schrijft dat hij namens “verontruste zorgverleners, patiënten op de steeds langer wordende wachtlijst, hun naasten en anderen het ondoordachte pseudo-experiment” wil laten annuleren. Het evenement, waar 10.000 mensen welkom zijn, vindt vlak bij het ziekenhuis plaats.

De petitie ‘Met 538 de zorg geminacht’ is hier te vinden.

Als het aan Radio 538 ligt, gaat het Fieldlab-proefevenement vooralsnog gewoon door. Wel betreurt de zender de ophef die is ontstaan, laat een woordvoerder van Talpa weten. Hij benadrukt dat het evenement met goedkeuring van het kabinet wordt georganiseerd en dat de gemeente Breda graag gaststad is.

“Fieldlab Evenementen brengt adviezen uit aan het kabinet om te kunnen werken aan de terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, daar werken we graag aan mee. Zolang Fieldlab Evenementen en de landelijke overheid achter dit experiment staan, zijn wij vereerd om het op een verantwoorde manier uit te voeren.”

Of de gemeente Breda inderdaad graag gaststad wil blijven is nog maar de vraag. Paul Depla, de burgemeester van Breda, wacht maandag 18 april een moeilijke confrontatie met de gemeenteraad over het evenement.

Update
Zondag om 14.00 uur was het aantal ondertekeningen van de petitie al gestegen tot 150.000. En maandagochtend was dit opgelopen tot ruim 300.000. De website petities.nl is regelmatig onbereikbaar wegens het grote aantal ondertekenaars.

Bron: BM

Bericht delen