Paul Weijenberg lanceert 40 Rock Radio
zaterdag 18 september 2021

Paul Weijenberg lanceert 40 Rock Radio

Paul Weijenberg, de voormalige eigenaar van de Desmet Studio’s in Amsterdam, heeft het online radiostation 40 Rock Radio gelanceerd.

40 Rock Radio is een muziekstation voor 40+ luisteraars met 24 uur per dag de beste classic hits en albumtracks. Paul Weijenberg: “Op 40 Rock Radio programmeren we geen hardrock, maar wel de betere popmuziek van de afgelopen 50 jaar. De crew, programmeurs en financiers zijn dezelfde als die van 40UP Radio in de periode 2016-2020. Het format is hier en daar aangepast, zo hoor je bij ons geen gepresenteerde programma’s.”

Op Google Play en in de Apple App Store is inmiddels de gratis 40 Rock Radio player te downloaden. Ook is de stream te beluisteren via 40rockradio.nl en talrijke andere portals als JUKE, Sonos, RadioNED, RadioGator, RadioGuide.fm, AllRadio.nl en Online Radio Box.40 Rock Radio

Tussen 2016 en 2020 was Paul Weijenberg als musical director samen met Harry de Winter verantwoordelijk voor de programmering van 40UP Radio, die recentelijk besloten heeft een andere commerciële koers te varen.

Paul Weijenberg: “Wij vinden rock een containerbegrip voor popmuziek vanaf 1960. Verwacht bij ons dus geen hardrock, maar ook geen house of dance. Wij programmeren een door de dag verlopend format met vooral prettig beluisterbare muziek van de beste artiesten van de afgelopen 50 jaar. Elk uur hoor je altijd een paar nummers die je mee kunt zingen.”

“De programmering begint ’s ochtends rustig en naarmate de dag vordert wordt het wat luider. In de avond is het wat rustiger en draaien we meer hedendaagse R&B en jazz. Op vrijdagmiddag en -avond proberen we het weekend-gevoel te laten horen, dat geldt ook voor de rest van het weekend.”

Bron: 40 Rock Radio/BM

Bericht delen