Dit Was De Radio: valse start voor Radio4All
dinsdag 7 november 2023

Dit Was De Radio: valse start voor Radio4All

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio. Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps.

Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 138:
Prem Radhakishun opende afgelopen week voor een zéér select groepje luisteraars de ’testuitzendingen’ van Radio4All. Die aftrap was één grote technische blunder, waarbij de FM- en DAB+ luisteraars ook nog een ander signaal hoorden dan de luisteraars van de stream. Bij ons deze unieke audio en in de bonusshow nóg veel uniekere audio van de start van dit station.

De verkiezingen zijn in aantocht en NPO Radio 1 had traditiegetrouw een radiodebat met héél veel lijsttrekkers. Heeft de luisteraar er iets van opgestoken en was de opzet geslaagd?

Astrid Kersseboom ontvangt elke ochtend in het NOS Radio 1 Journaal ook een lijsttrekker. Die mag dan ook altijd een plaat kiezen. Maar de SGP-leider brengt de publieke nieuwszender daarmee in een lastig parket.

Ach, we zijn helemaal vergeten naar de afscheidswoorden van Sander Lantinga te luisteren op Radio Veronica! Een moetje, maar we kunnen dit afscheid natuurlijk niet laten schieten, want wie weet hoe lang het nog duurt voor we ‘m weer op de radio (JOE-JOE!) kunnen horen.

Een regionaal jubileum: NH (voorheen NH Radio) vierde de 1000e aflevering van NH Sportcafé, een voetbalpraatprogramma vanuit een bruin café op zaterdagochtend, vol stokoude coryfeeën (vooral van Ajax), gepresenteerd door Leo Driessen en z’n broer Nico. Waarom is dit zo’n unieke show?

Een stuntje op 3FM. De ochtendshow van Rob Janssen en Wijnand Speelman werd vorige week maandag een uur te laat uitgezonden. Ze waren de wintertijd ‘vergeten’.

In het Blooperblokje kunnen we lachen om o.a. Eric Corton, Bart Arens, Simone Walraven en we horen de meest zenuwachtige quizkandidaat OOIT.

Syb knutselt deze week over de situatie in politiek Den Haag en er is iets aan de hand met een kanarie.

De slotwoorden zijn dit keer voor Jan de Hoop: hij vat zijn radio-loopbaan samen en vertelt over zijn huidige programma op Omroep Gelderland.

In de exclusieve bonusshow voor vrienden van de show deze week:
Exclusief backstage-geluid van het openingsuur van Radio4All. Dit was te horen via de webcam terwijl technici de problemen om überhaupt te horen te zijn op FM en DAB+ aan het oplossen zijn. Wat vindt Prems eerste gast (SP-leider Lilian Marijnissen) er nou écht van?

We luisteren naar het afscheid van Tom en Joe bij Qmusic. Hoe zouden Mattie & Marieke dit olijke duo hebben uitgezwaaid?

Bonusbloopers zijn er o.a. van Martijn de Greve, Hugo Borst en wellicht ook één van Mieke van der Weij. Om de bonusshow te horen ga je naar Vriendvandeshow.nl/Radio.

Bron: Dit Was De Radio/BM

Bericht delen