Dit Was De Radio: Tropical Tapes podcast met Simone Walraven
woensdag 9 augustus 2023

Dit Was De Radio: Tropical Tapes podcast met Simone Walraven

Deze zomer brengt Dit Was De Radio weer The Tropical Tapes. Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen ontvangen radiohelden onder verhitte omstandigheden. Met dit keer Simone Walraven.

Simone Walraven brak door in de jaren ’80 bij Veronica op radio en tv, verdween opeens naar Amerika, maar is inmiddels gewoon vier dagen per week te horen op NPO Radio 5.

Simone Walraven werd wereldberoemd in Nederland in de jaren tachtig, vooral door haar tv-presentatie van het popprogramma Countdown. Daarnaast presenteerde ze bij Veronica op de radio, na het vak geleerd te hebben bij Decibel in Amsterdam. Voor Simone is het Hilversumse klatergoud niet het grootste goed, ze gaat naar de kunstacademie en geschiedenis ernaast studeren en vertrekt op eigen initiatief uit de schijnwerpers van de media. Om na vele omzwervingen in onder andere Engeland en Nashville langzaam terug te keren op de Nederlandse radio.

Simone Walraven

Na KX Radio en NPO Radio 2 (in de nacht) is ze nu vier dagen per week te horen op NPO Radio 5, met De Avondstart. Simone komt met bijgeleerde popkennis en liefde voor muziek plus een sociaal bewustzijn en bezorgdheid over onze planeet terug in de schijnwerpers. Waar is ze beter in geworden? Wat doet ze met die levenskennis in haar muziekprogramma?

Hoe kan ze omgaan met een gat van kennis van Nederlandse artiesten die ze in het buitenland niet heeft meegekregen (Guus Meeuwis, wie?). Wat stopt ze in haar radioshow waar ze een kwart van de playlist zelf mag samenstellen? En hoe vaak wordt ze nog herkend, zo’n 40 jaar na haar Countdown-dagen, aan haar roemruchte verleden? Dat en zoveel meer hoor je in dit eerlijke en relaxte gesprek!

Bron: Dit Was De Radio/BM
Foto: AVROTROS

Bericht delen