Viaplay kleurt oranje voor de Grand Prix in Zandvoort
vrijdag 28 juli 2023

Viaplay kleurt oranje voor de Grand Prix in Zandvoort

Vanaf maandag 21 augustus kleurt Viaplay oranje in aanloop naar de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Acht dagen op rij zitten de liefhebbers van Formule 1 en Max Verstappen in Nederland op pole position.

Dagelijks brengt Viaplay de fans op de hoogte van het laatste nieuws en kunnen ze genieten van alle actie op en naast de baan. De week wordt afgetrapt met de talkshow Zandvoort Shakedown en zodra het race-geweld op vrijdag losbarst in de duinen is Viaplay live aanwezig.

Op de maandag na de race (31 augustus) wordt het oranje-feest afgesloten met In De Slipstream. Dat betekent dat de fans in totaal zo’n 30 uur kunnen genieten van het grootste race-spektakel van Nederland.

De Dutch Grand Prix is inmiddels een vaste waarde geworden op de Formule 1-kalender. Het evenement geniet een unieke status, is al maanden uitverkocht en heeft een nieuwe standaard gezet voor het organiseren van een Grand Prix. Net als afgelopen jaar zorgt Viaplay ervoor dat de thuisblijver niets hoeft te missen van dit spektakel op Nederlandse bodem. De oranje-sfeer knalt met ruim 300 kilometer per uur de huiskamers binnen.

Dat begint allemaal met de dagelijkse talkshow Zandvoort Shakedown waarin historie en actualiteit worden afgewisseld met techniek en interviews met de hoofdrolspelers van de Dutch Grand Prix. Vanaf vrijdag worden er extra lange live uitzendingen gemaakt met aandacht voor zowel de Formule 1, Formule 2 en de Porsche SuperCup. Tussen de sessies in verzorgt het Viaplay-team analyses, achtergrondverhalen en een exclusieve kijk achter de schermen van de Formule 1.

Alle Zandvoort Shakedown en live uitzendingen worden gepresenteerd door Amber Brantsen die wordt bijgestaan door vaste Viaplay-analisten Christijan Albers, Giedo van der Garde en Ho-Pin Tung. Daarnaast schuiven er elke dag verschillende analisten, Formule 1-coureurs, teambazen en gasten aan in de Viaplay-studio.

In de paddock, pitlane en op de grid zijn Chiel van Koldenhoven, Tom Coronel en David Coulthard de vaste verslaggevers die het laatste nieuws vanaf het circuit brengen. Van vrijdag tot met zondag wordt het team aangevuld met Anne-Marie Fokkens die vanuit het dorp en langs het circuit de fan-beleving naar de huiskamer brengt. Het commentaar van de Formule 1-sessies ligt in de vertrouwde handen van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Marco Zwaneveld, Head of Sport van Viaplay: “De Grand Prix in Zandvoort is een uniek feest vanaf de eerste sessie op vrijdag tot ruim nadat de finishvlag is gevallen op de zondag. We willen dit feest ook in de huiskamers brengen. Van het station in Zandvoort tot aan de startgrid en van de camping tot de paddock, we zijn overal bij zodat niemand iets hoeft te missen.”

Programmering Viaplay – Dutch Grand Prix
Maandag 21 augustus
20.30 – 21.30 uur: Zandvoort Shakedown

Dinsdag 22 augustus
20.30 – 21.30 uur: Zandvoort Shakedown

Woensdag 23 augustus
20.30 – 21.30 uur: Zandvoort Shakedown

Donderdag 24 augustus
20.30 – 21.30 uur: Zandvoort Shakedown

Vrijdag 25 augustus
12.00 – 17.00 uur: Super Friday
20.30 – 21.30 uur: Zandvoort Shakedown

Zaterdag 26 augustus
9.30 – 18.00 uur: Super Saturday
19.00 – 19.30 uur: Samenvatting kwalificatie
20.30 – 21.30 uur: Zandvoort Shakedown

Zondag 27 augustus
9.30 – 18.00 uur: Super Sunday
19.00 – 19.30 uur: Samenvatting race
20.30 – 21.30 uur: Paddock Walk

Maandag 28 augustus
18.00 – 18.45 uur: In De Slipstream

Bron: Viaplay/BM
Foto: Viaplay

Bericht delen