Documentaire over gratie Frank Masmeijer vanaf zaterdag op Viaplay
vrijdag 16 juni 2023

Documentaire over gratie Frank Masmeijer vanaf zaterdag op Viaplay

Zaterdag gaat de documentaire Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer in première op Viaplay. De documentaire belicht het leven van voormalig tv-presentator Frank Masmeijer, die in 2014 werd gearresteerd op verdenking van drugshandel.

Regisseur Roy Dames volgt Frank in het jaar na zijn vrijlating uit de gevangenis en zijn weg terug naar de maatschappij. We zien Frank worstelen met de gevolgen van zijn daden en zijn verlangen naar een nieuw begin. Met zijn eigenzinnige aanpak weet Roy ons dichtbij de complexe en fascinerende persoonlijkheid van Frank Masmeijer te brengen. Met een mix van humor en soms ongemakkelijke momenten, schetst hij een compleet beeld voor de kijkers.

Roy Dames, regisseur: “Ik heb al mijn leven lang een fascinatie voor mensen die net buiten de lijntjes kleuren, of zelfs de verkeerde afslag nemen. De outcast van de maatschappij. Ik geloof nooit dat mensen alleen maar goed of slecht zijn. Goede mensen doen soms slechte dingen en andersom. Wat drijft hen? En dat wilde ik ook van Frank weten.”

Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer is geproduceerd door SimpelZodiak en vanaf 17 juni te zien op Viaplay.

Bron: Viaplay/BM
Foto: Jeroen Nieuwhuis/Viaplay

Bericht delen