NL Film maakt crimeserie Anoniem voor BNNVARA
vrijdag 26 mei 2023

NL Film maakt crimeserie Anoniem voor BNNVARA

In de nieuwe crimeserie Anoniem gaan geschiedenisleraar Jurre (Jeroen Spitzenberger) en officier van justitie Sarah (Anniek Pheifer) ieder op hun eigen manier de strijd aan met de criminele wereld. Hoewel de twee al jaren met elkaar getrouwd zijn, houden ze hun dubbelleven voor elkaar geheim om zo elkaar en hun gezin te beschermen.

De situatie wordt steeds gevaarlijker en ook hun kinderen zijn niet meer veilig. Anoniem is geregisseerd door Diederik van Rooijen, de kracht achter de succesvolle series Penoza en De Stamhouder. De producent is NL Film. De tiendelige serie is vanaf 26 mei elke vrijdag om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1 en NPO Start. Alle afleveringen zijn vanaf dan in één keer te bekijken via NPO Plus.

In een tijd waarin de misdaad ons land in haar greep houdt en het systeem lijkt te falen, bevindt het leven van de depressieve geschiedenisleraar Jurre Jansen (Jeroen Spitzenberger) zich in een sleur. Zijn puberkinderen negeren hem, terwijl zijn echtgenote en officier van justitie Sarah (Anniek Pheifer) achter een grote drugsbaas aanzit en meer op kantoor slaapt dan thuis.

Als Jurre op een avond een meisje uit een gevaarlijke situatie bevrijdt, staat hij de volgende dag ineens bekend als de anonieme held op sociale media. Wanneer hij vervolgens ontdekt dat er in drugs wordt gehandeld op de middelbare school waar hij lesgeeft, besluit hij zijn leven radicaal om te gooien.

Credits
Productiebedrijf: NL Film
Omroep: BNNVARA
Producent: Dennis Cornelisse, Sabine Brian, Diederik van Rooijen, Ronald Versteeg
Co-producent: Robert Kievit
Regie, scenario: Diederik van Rooijen
Camera: Coen Stroeve
Production design: Maarten Piersma
Haar/make-up: Monique Mierop
Styling: Margriet Procee
Cast: Jeroen Spitzenberger, Anniek Pheifer, Mies van Rooijen, Sil van der Zwan, Xiorèse Romero, Roeland Fernhout, Peter Blok, Jouman Fattal, Teun Luijkx, Marcel Hensema
Montage: Moek de Groot, Stanley Kolk
Sound design: Erik Griekspoor, Wart Wamsteke
Muziek: Bart Westerlaken
Visual effects: Thaumar Rep
Aantal afleveringen: 10
Lengte (in minuten): 50
Aantal draaidagen: 66
Datum eerste uitzending: 26 mei, 20.30 uur, NPO 1

Bron: NL Film/BNNVARA/BM
Foto: Elmer van der Marel/NL Film

Bericht delen