European Imaging Group neemt meerderheidsbelang in Vocas
vrijdag 15 september 2023

European Imaging Group neemt meerderheidsbelang in Vocas

Vocas Sales & Services bv en Vocas Systems bv worden onderdeel van European Imaging Group, waarmee de bedrijven klaar zijn voor de toekomst en de daarbij horende doorgroeimogelijkheden.

Vocas is al ruim 30 jaar actief in de broadcast en cinema branche, en biedt professionals niet alleen advies bij de aanschaf van nieuwe apparatuur, maar ook technische ondersteuning, onderhoud en (garantie) reparaties. Door dit aanbod aan kennis en kunde, is Vocas door de jaren heen uitgegroeid tot één van de marktleiders in de Benelux en Europa.

Deze positie heeft Vocas recent nog eens versterkt door de fusie met Fofic. “Het aangaan van de samenwerking met EIG zorgt ervoor dat Vocas deze services op het hoogste niveau kan blijven aanbieden aan haar klanten, maar ook dat het bedrijf klaar is voor de toekomst in de snel veranderende Europese markt”, aldus Erik Gils, Managing Director van Vocas.

European Imaging Group, Europa’s grootste omni-channel leverancier voor foto- en videoapparatuur, versterkt met de acquisitie van Vocas haar positie in de professionele broadcast en cinema branche.

CEO Richard Glatzel van European Imaging Group zegt hierover het volgende: “Ik ben erg enthousiast over het toevoegen van Vocas aan de EIG-familie en het samenwerken met het management aan de volgende ontwikkelingsfase. Vocas is de toonaangevende professionele videospeler in de Benelux en we zijn enthousiast over de kansen die gezamenlijk voor Vocas en de bredere EIG-bedrijven in het verschiet liggen door middel van gedeelde kennis, netwerk en reputatie in hun gerespecteerde vakgebieden. Video is en blijft een sterke groeimotor voor EIG en Vocas zal die groei in alle regio’s verder versnellen.”

Zowel Vocas als EIG kijken uit naar de toekomst en de samenwerking tussen de bedrijven. Deze samenwerking verandert niets aan de bedrijfsvoering, service of contactgegevens van Vocas, die blijven gewoon hetzelfde.

Bron: Vocas/BM

Bericht delen