AI maakte deze video (een beetje)
zondag 1 januari 2023

AI maakte deze video (een beetje)

Het einde van 2022 stond in het teken van de AI-tools. Je maakt digitale kunstwerken met DALL-E, AI-profielfoto’s met Lensa en als klap op de vuurpijl genereer je binnen een paar seconden een hele sollicitatiebrief of essay via ChatGPT.

Dat AI, of kunstmatige intelligentie, veel kan wisten we. Maar ChatGPT wordt echt gezien als een doorbraak. Wat is het? En worden wij overbodig door AI? Oh, en Devran dacht trouwens lekker ontspannen het nieuwe jaar in te gaan met de chatbot, maar of dat nou zo’n goed idee was…

Graag bedankt NOS op 3 Bernard van Gastel, universitair docent duurzame digitalisering van de Radboud Universiteit en Arjen de Vries Hoogleraar Information Retrieval aan de Radboud Universiteit voor het meedenken en het lezen van het script. NOS op 3 bedankt ook Jonas Teuwen, onderzoeker bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam, plantenwetenschapper Rick van de Zedde van de Wageningen Universiteit en Frederik Zuiderveen Borgesius, professor ICT en recht van de Radboud Universiteit voor hun medewerking.

Bron: NOS op 3/BM

Deze AI-tools zijn gebruikt voor bovenstaande video:
Runway (video editing, afbeeldingen, animatie): https://runwayml.com/
VITS (stemvervorming): https://tts.readthedocs.io/en/latest/models/vits.html
First Order Motion Model (animatie): https://https://github.com/AliaksandrSiarohin/first-order-model
Riffusion (muziek): https://www.riffusion.com/
ChatGPT (tekst): https://openai.com/blog/chatgpt/
DALL·E 2 (afbeeldingen): https://openai.com/dall-e-2/
Stable Diffusion 2.1 (afbeeldingen): https://https://huggingface.co/spaces/stabilityai/stable-diffusion

Bericht delen