Nelleke Plagman
Directeur Koppig
2017 - week 19

Zomerstop

De laatste column alweer. Ik weet nog dat ik schrok van de vraag om deze week voor mijn rekening te nemen. Jeroen te Nuijl vroeg het mij alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, maar ik moest er wel even over nadenken. Het was precies in de week dat mijn steun en toeverlaat Tania even vrij had. Maar goed, eenmaal in een werkflow is niets mij te veel. En aan alles komt uiteindelijk een einde.

Gelukkig hoef ik niet af te kicken van een lang seizoen iedere dag op tv te presteren; iets waar een aantal presentatoren de komende weken wel mee te maken krijgen vanwege de zomerstop.  Ik weet dat het presenteren van een (dagelijks) programma topsport is. Net zoals het lijf na een marathon weer in ruststand moet komen, moeten hun hersenen ook weer wennen aan een dag zonder endorfine of stress. Dus ik wens hen veel sterkte, ontspanning en plezier met hun ‘nietsdoen’. En een gezond kleurtje.

Zoals ik in de eerste column al schreef, kent Koppig geen komkommertijd. De agenda’s van ‘mijn’ mensen lopen alweer redelijk vol met de opdrachten voor de komende periode. Dus ook de presentatoren van zomerprogramma’s als de Tour de France en reguliere uitzendingen als het NOS journaal, NOS Sport, Nieuwsuur, RTL Weer en Dit is mijn toekomst, kunnen rekenen op een gezond kleurtje, al is het uit een potje.

Ik geef het stokje graag over aan Richard Benschop, Director Research bij Discovery Networks Benelux, en wens hem veel plezier in het delen van zijn dagelijkse gedachten en ervaringen.

Nelleke Plagman
Directeur Koppig