Nelleke Plagman
Directeur Koppig
2017 - week 19

Absolute geheimhouding

Vanmorgen waren de kinderen al vroeg de deur uit, dus ik had even mijn momentje van rust voordat ik naar kantoor zou gaan. Dat betekent voor mij een kopje koffie in de hand, de televisie aan en de digitale krant ‘opengeslagen’ op de artikelen over de deceptie van de Rotterdammers. Zo zie je maar dat de woorden van John Lennon nog altijd waarheid zijn: Live is what happens to you, while you’re busy making other plans. Ach, des te spannender is het komende zondag.

Op spanning in mijn leven hoefde ik niet lang te wachten met die kop koffie in mijn hand want ik kreeg een telefoontje van een productiemedewerker van een ochtendprogramma met de vraag of ik binnen een halfuur een visagiste kon regelen. Geen probleem!

Ik heb een diversiteit aan visagistes om uit te kiezen. Daar ben ik trots op, want dat stelt mij in staat om altijd de juiste persoon op de juiste klus te zetten en dat met een landelijke dekking. Het plannen is een dagtaak, maar een leuke. Het brengt met zich mee dat wij als één van de eersten weten wie welk programma gaat presenteren, maar wij garanderen de klant absolute geheimhouding. Draaiboeken en geheimen van welke aard dan ook komen nooit verder.

Nu ik dit zit te tikken, weet bijvoorbeeld niemand nog wie de Libris Literatuurprijs in ontvangst mag nemen. De aanwezige visagiste weet het al, maar een programma-geheim blijft geheim, ook van haar naar mij toe. Dat wordt dus gewoon kijken vanavond.

Het geheim is inmiddels onthuld in NieuwsuurDe tolk van Java van Alfred Birney, heeft de Libris Literatuurwedstrijd gewonnen. Benieuwd wie zondag de winnaar wordt….

Nelleke Plagman
Directeur Koppig

De week van Nelleke Plagman

Directeur Koppig
2017 - week 19