Nelleke Plagman
Directeur Koppig
2017 - week 19

De kanjers van de poederkwast

Nog even terugkomend op mijn uitspraak over visagistes die aan het werk gaan, ‘bewapend met’ hun kwasten. De definitie van deze uitdrukking is: ‘als je iets meeneemt’ of ‘voorzien van’. Voor twee visagistes van Koppig, en voor al diegenen die aanwezig waren op 29 januari 2015 in het NOS gebouw op het Media Park, heeft het woord ‘wapen’ een onuitwisbare indruk van angst en doodsnood achtergelaten.

Genietend van de koffie na een etentje kreeg ik ineens vele apps binnen: “Zet de tv aan!”. Wat ik toen zag, zorgde ervoor dat ik linea recta naar het media park reed. Onderweg probeerde ik contact te leggen met de dienstdoende Koppig-visagistes (hun namen noem ik niet om privacy redenen), maar dat lukte niet. Aangekomen bij het Media Park werd mij de toegang ontzegd en ik reed met bonkend hart terug naar huis.

Iedereen die dit leest weet waarover ik het heb: Tarik Z. Iedereen die toen aanwezig was in het gebouw heeft doodsangsten uitgestaan. Hulde aan de bewaker die hem naar een lege studio wist te leiden waarna hij overmeesterd kon worden (wat een held!), maar ook aan de directie van de NOS die de volgende ochtend een meeting organiseerde voor alle betrokkenen met daarin uitleg en de stand van zaken. Ook werd er hulp op welke manier dan ook aangeboden.

En die ‘kanjers van de poederkwast’ geven hun vertrouwen in veiligheid weer door aan de presentatoren en gasten alsof er niets is gebeurd… Don’t worry: 5,4,3,2,1.. Go!

Nelleke Plagman
Directeur Koppig

De week van Nelleke Plagman

Directeur Koppig
2017 - week 19