Marije Klijnstra
Coördinator Omrop Fryslân
2018 - week 27

Zekerheid is overrated

Niet alleen van de bank krijg ik de vraag of ik een vast contract heb, maar ook van mijn omgeving. Want een vast contract is het belangrijkste wat er is. Zo lijkt het tenminste en zo keek ik er eerst ook tegenaan.

Jarenlang zocht ik zekerheid, iets waar ik op kon bouwen. Ik wou weten waar ik aan toe was. En dan vooral voordat ik op vakantie ging, weten of ik nog werk heb als ik terugkwam.

Maar ik zie nu dat het freelance bestaan zeker voordelen heeft. Het geeft mij tientallen kansen die ik niet zou hebben met een vaste baan en een vaste functie. Ik zie alle hoeken van Omrop Fryslân, wat er bij mij past en wat niet.

Nu begint voor mij pas het lastige gedeelte: kiezen, focussen. Datgene waar ik jaren naar opzoek ben, is hetgene dat mij nu moeilijkheden geeft: zekerheid. Maar misschien is dat gedeelte wel overrated, want het staat ook gelijk aan verplichtingen.

Gelukkig hoef ik op dit moment nog niet te kiezen en kan ik nog een paar hoeken bekijken. En weet ik dat ik na mijn vakantie weer gewoon aan het werk kan.

Marije Klijnstra
Coördinator Omrop Fryslân

De week van Marije Klijnstra

Coördinator Omrop Fryslân
2018 - week 27