Eva Peters
Hoofd Communicatie Banijay Benelux
2023 - week 35

Werkgeluk

In een wereld waar de klok doortikt en onze werkuren soms langer zijn dan onze tijd thuis, is de werkplek haast een soort tweede huis. Hoewel we niet per se de knusheid van onze eigen casa’s hoeven na te bootsen is het wel cruciaal dat we ons werk als een plek ervaren waar we happy zijn. Een omgeving doordrenkt met positiviteit, ondersteunende collega’s en het hebben van plezier kan een wereld van verschil maken. Het maakt de tijd die we op het werk doorbrengen niet alleen productiever, maar ook bevredigender.

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik deel uitmaak van een ongelooflijk leuk, slim en inspirerend team. Onze dagen zijn doordrenkt van lachbuien, plezier en samenwerking. Maar achter die gezelligheid schuilt ook keihard werk – een vastberadenheid om excellentie te bereiken die ons als een krachtige motor naar succes drijft. Het bouwen van dit team voelde als het verzamelen van een schatkist vol verschillende talenten. In plaats van te zoeken naar klonen van mezelf, koos ik voor diversiteit – een smeltkroes van denkwijzen en achtergronden die onze creativiteit stimuleren en innovatie bevorderen. Want laten we eerlijk zijn, één versie van Eva Peters is absoluut genoeg.

Team Eva

Op maandag verzamelen we allemaal op dezelfde plek, alsof we ons eigen kleine maandagochtendparadijs creëren. We starten de week met heerlijk geurende koffies en dampende kopjes thee – een poging om het weekend te ontleden, waarbij geen enkel gênant verhaal wordt gespaard. Daarna storten we ons een uur lang in serieus overleg, alsof we proberen de wereldproblemen op te lossen – nou ja, die van onze week tenminste. We brengen elkaar op de hoogte en spuien onze plannen voor de komende dagen. Dan is het tijd voor de magische 15 minuten, waarin we de diepste krochten van lange termijn en strategie verkennen.

En dan komt dinsdag om de hoek kijken. Iedereen vliegt uit naar de verschillende locaties van de contentbedrijven waar ze voor werken, alsof ze de wereld gaan veroveren. Maar gelukkig hebben we onze trouwe app-groep die ons als een digitale lasso de hele week bij elkaar houdt – memes, updates en de meest grappige foto’s, filmpjes en emoji’s in overvloed. Er wordt weleens gefluisterd dat millennials minder uren willen werken. Nou, ik kan met trots zeggen dat de mijne allemaal vijf dagen de handen uit de mouwen steken en zelfs af en toe in het weekend een huzarenstukje leveren. En weet je waarom? Omdat we ons suf werken aan iets waar we ontzettend van houden, op een plek die voelt als een tweede thuis en met collega’s die gewoonweg te gek zijn. Dat noemen ze nou werkgeluk!

Tot morgen, voor alweer de laatste column.

Eva Peters
Hoofd Communicatie Banijay Benelux 

De week van Eva Peters

Hoofd Communicatie Banijay Benelux
2023 - week 35