Eva Peters
Hoofd Communicatie Banijay Benelux
2023 - week 35

AI als onmisbare wingman

In de wervelende wereld van communicatie waar deadlines als ninja’s uit de schaduw springen, komt Artificial Intelligence (AI) te voorschijn als de onmisbare wingman die je nooit zag aankomen. Het schrijven van speeches en persberichten verloopt tegenwoordig net zo soepel als een relaxte zondagochtend in je favoriete pyjama – nou ja, bijna dan.

Stel je voor dat je nooit meer hoeft te staren naar een leeg document, hopend op een golf van inspiratie. AI is als die vriend die altijd een grappige anekdote in petto heeft om de stilte te doorbreken en in het bezit is van een eindeloze voorraad aan woorden. De tijd van creatieve blokkades is dus definitief voorbij.

En wat dacht je van social media copy? Het voelde vaak als een poging om het wereldrecord voor de kortst geschreven zin ooit te verbreken. Herkenbaar nietwaar? AI maakt dit nu zo simpel als een kinderspel. Het kan je berichten aanvullen, bijschaven en je zelfs voorstellen om jezelf niet al te serieus te nemen – want laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een goede emoji?

Eva Peters

En als je je afvraagt hoe je al deze nieuwe technologieën, die zich in razend tempo opvolgen, kunt bijhouden laat me je dan voorstellen aan Paul Gremmen op LinkedIn. Hij is als de Indiana Jones van AI, graaft door de AI-jungle, sorteert de juweeltjes en geeft je een schatkaart om te experimenteren. Dus, vergeet je kompas en volg Paul voor een virtuele expeditie, waarbij zelfs de AI straks jaloers wordt op je skills!

En nee niets kan tippen aan de menselijke charme, maar zie AI als die verleidelijke zak chips of decadente chocoladereep. Echter, laten we niet vergeten dat elke zak chips en elke chocoladereep zijn schaduwkanten heeft. Net zoals AI’s enorme potentie om ons te helpen, kunnen er ook uitdagingen zijn die moeten worden aangepakt. Hollywood heeft een beetje de schijnwerpers moeten dimmen vanwege de impact van AI. Dus laten we met open ogen en een alerte geest deze nieuwe wereld verkennen, waarbij we de zoete smaak van vooruitgang combineren met het verstand om de juiste maat te houden.

Tot morgen!

Eva Peters
Hoofd Communicatie Banijay Benelux

De week van Eva Peters

Hoofd Communicatie Banijay Benelux
2023 - week 35