Jessica Stam
Deputy Executive Producer ESC
2021 - week 18

Vrije tijd

Vandaag is een rustige dag in Ahoy omdat we allemaal verplicht een dag vrij hebben. Enerzijds superlekker, maar tegelijkertijd gek om ineens stappen te zetten buiten de inmiddels zo vertrouwde Eurovisiebubbel.

Normaliter duik je onder in een productie en kom je na een dag of tien weer boven, maar aangezien veel van ons al snel zo’n vijftig dagen met deze productie bezig zijn, moesten wel vrije dagen in het schema worden opgenomen. Voor mij een uitgelezen moment om mijn twee geweldige kinderen te kunnen zien.
Joep en Sofie doen dit jaar alle twee eindexamen en het is lastig en vaak ook best heel stom om er in alle hectiek van het Songfestival zo weinig voor ze te kunnen zijn. Sowieso is dit natuurlijk vaak een uitdaging tijdens een project, maar dit jaar voelt dit door de lengte van deze productie en ook het feit dat de afgelopen twee jaar sowieso al veel van hen werd gevraagd doordat ik veel aan het werk was, soms extra zwaar. Tegelijkertijd weten zij hoe graag ik dit project wilde doen en hebben zij ook alle begrip voor de situatie. En probeer ik  – tussen alle bedrijven door – in contact met ze te blijven en ieder moment dat ik kan aan te grijpen om mij toch maar zo goed als mogelijk van mijn moedertaken te kwijten.

Stiekem kan ik me nu al verheugen op de tijd die ik straks weer ga hebben. Allereerst natuurlijk voor mijn kids maar ook voor mijn familie en vrienden die ik echt veel te weinig heb gezien de afgelopen maanden. Maar ook om weer gewoon te kunnen sporten (alhoewel ik nu ook iedere ochtend probeer om een rondje hard te lopen en naar Ahoy te fietsen om in ieder geval nog een klein beetje buitenlucht in te kunnen ademen) en alle dingen te doen die zo ontzettend fijn zijn.
Tegelijkertijd denk ik dat het zwarte gat aan het einde van deze productie vast een hele diepe krater gaat zijn. Want stiekem ben ik ook een beetje gaan houden van de mensen met wie ik de afgelopen twee jaar zo nauw en intensief heb samengewerkt. Eind mei is dit project toch echt voorbij – dat wil zeggen als we niet opnieuw winnen – en kom je elkaar vaak alleen nog per ongeluk tegen. Nu al een gek idee!

Maar goed, zo ver is het nog niet. Eerst nog maar even genieten van alles wat nu is en dan zien we straks wel weer verder.

Jessica Stam
Deputy Executive Producer ESC

Foto: Stefan Ammerlaan

De week van Jessica Stam

Deputy Executive Producer ESC
2021 - week 18