Jessica Stam
Deputy Executive Producer ESC
2021 - week 18

Repetities

Dag 1 van mijn blogweek. Spannend om te doen, maar ook heel leuk om jullie een week mee te kunnen nemen in mijn Songfestivalwereld.

Inmiddels zijn we alweer vier weken aan de slag in Rotterdam Ahoy. En terwijl deze week nog de laatste hand wordt gelegd aan de opbouw in de hallen, zijn we in de Arena begonnen met de repetities van de showonderdelen; in Songfestival-jargon ook wel bekend als de interval & openings acts.
Afgelopen week stond in het teken van de stand-in rehearsals. Dit zijn repetities waarbij we met stand-ins (in dit geval studenten van Codarts en het Albeda Danscollege) de acts – zoals die bedacht zijn door de delegaties (inclusief de bijbehorende props) – compleet repeteren met alle verschillende disciplines en vervolgens ook opnemen. Deze opnamen gaan terug naar de delegaties/landen, die hier vervolgens weer hun feedback op geven.

Deze feedback wordt door ons verwerkt zodat we, als de delegaties naar Nederland komen en moeten repeteren, we meteen aan de slag kunnen in een heel strak repetitieschema. Het leuke aan deze stand-in rehearsals is dat alles voor het eerst bij elkaar komt. En het is zo bijzonder om te zien hoe ongelofelijk mooi en indrukwekkend alles nu al is!
Natuurlijk hebben we met z’n allen de afgelopen twee jaar keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat de shows zouden worden wat we bedacht hadden. Maar toen ik afgelopen week voor het eerst in een repetitie van Oostenrijk alles bij elkaar zag komen, stroomden de tranen echt over m’n wangen. Ineens was het zo echt en nog zoveel mooier dan ik ooit heb durven dromen. En dan zijn dit nog maar de repetities! Dus op naar een weekje heel hard genieten van de show rehearsals waarin ‘het beste van Nederland’ bij elkaar komt. Ik heb er zin in!

Jessica Stam
Deputy Executive Producer ESC

Foto: Stefan Ammerlaan

De week van Jessica Stam

Deputy Executive Producer ESC
2021 - week 18