Jessica Stam
Deputy Executive Producer ESC
2021 - week 18

Ruimte

Gisteren was het persmoment van de presentatoren in de Delegation Bubble. Onze hosts Chantal, Edsilia, Jan en Nikkie werden officieel ontvangen in Ahoy en hadden interviews met de media.

Voor mij ook een bijzonder moment nu de bubbel voor eerst in gebruik was. Dit is de wereld én de plek voor de delegaties die wij gebouwd hebben in hal 1 van Ahoy. Iedere delegatie heeft hier, als ze komen repeteren en ook in de showweek, een eigen kleedkamer. En hoewel wij voor de versie van het Eurovisie Songfestival 2020 al een heel plan hadden klaarliggen voor de inrichting van Ahoy, hebben wij hier vanwege corona een dikke streep doorheen moeten zetten.
Want ook voor ons geldt dat wij alles moeten inrichten op anderhalve meter. Dit betekent veel ruimer opgezette kleedkamers, visagie & haarstyling ruimtes en een lekkere ruime ‘hangplek’ voor de delegaties. Voor hen natuurlijk heel fijn, want in plaats van een benauwde kleedkamer heeft iedereen ineens veel meer bewegingsruimte.

Naast de Delegation Bubble zijn ook de persruimtes (hal 2 & 4), onze crewcatering ruimte (hal 3) en de ruimte voor de beveiliging en onze vrijwilligers (hal 6) op anderhalve meter ingericht. Dit betekent aanzienlijk meer meubilair dan we bedacht hadden voor de 2020-editie. Want waar je bijvoorbeeld normaliter met zes man aan een biertafel mag zitten, mag dat nu maar met drie (interessant om te bedenken of we ooit nog teruggaan naar zes man aan een tafel. Ik mag hopen van wel!).
En als een logisch gevolg van het feit dat we echt veel meer ruimte nodig hebben om iedereen en alles te huisvesten, hebben we dit keer ook echt alle hallen – inclusief de prachtige nieuwe RTM stage – in gebruik om alles passend binnen de muren van Ahoy te krijgen.

De komende dagen reizen de delegaties en de buitenlandse pers naar Nederland. Super benieuwd wat zij gaan vinden van alles wat wij hier hebben opgebouwd. Van de buitenlanders die nu al hier zijn, horen wij dat echt alles dik voor elkaar is in vergelijking met voorgaande edities. Dus nu maar duimen dat de rest van onze buitenlandse gasten zich net zo welkom gaan voelen in Ahoy als wij!

Jessica Stam
Deputy Executive Producer ESC

Foto: Stefan Ammerlaan

De week van Jessica Stam

Deputy Executive Producer ESC
2021 - week 18