Willemijn Francissen
2019 - week 50

Vooruit en terug

Vandaag wil ik vooruit kijken. Het zal wel moeten. Gelukkig staat er voor vanmiddag een feestelijke bijeenkomst in de agenda: de presentatie van vier nieuwe afleveringen van Andere Tijden Sport. We gaan dus vooruitkijken. En terugblikken tegelijk.

De donkere dagen aan het eind van het jaar zijn bij uitstek geschikt om terug te blikken en vooruit te kijken. Bij de NTR zijn we van beide markten goed thuis. Voor wie graag terugkijkt, is er veel om je op te verheugen, zoals een Andere Tijden special over de jaren 2000/2001, een terugblik op het afgelopen seizoen van Dreamschool en een feestelijke compilatie van Knoop Gala hoogtepunten.

Top 2000 a gogo is er natuurlijk ook weer, de tv-variant van de Lijst der Lijsten op Radio2 is niet meer uit de feestdagenprogrammering weg te denken. Dit jaar is er ook het Top 2000 online café, voor wie aan radio en tv nog niet genoeg heeft. Over radio gesproken, als u de finale van de Mangiare kookwedstrijd heeft gemist, dan kunt u die terugluisteren via de Radio 1 podcast.

Naast klassiekers staan in december ook nieuwe titels op de rol, waaronder Het Israël van Heertje en Bromet (met Raoul H. en Frans B.) en Promenade (met Diederik Ebbinge e.a.). Ook iets om naar uit te kijken is de vijfdelige serie Wimpie en de Domino’s on Tour, waarin deze bijzondere Amsterdamse band, die furore maakte op het Knoop Gala (en gisteren te zien in DWDD) voor een muzikaal avontuur naar Frankrijk reist, samen met Dieuwertje Blok.

Maar eerst dus vanmiddag de vermaarde ‘Vrienden van Andere Tijden Sport bijeenkomst’. Altijd leuk en vandaag ook nog eens goede afleiding. Dat het plaatsvindt in het Olympisch Stadion neem ik maar voor lief. Dat er een hoofdrol is weggelegd voor oud-spelers van het Feyenoord van 1970, winnaar van de Europa Cup, zie ik nu pas… Dit zou wel eens een lange middag kunnen worden. Toch kijk ik er naar uit.

Willemijn Francissen
Mediadirecteur NTR

De week van Willemijn Francissen

2019 - week 50